VMO på Roskilde 2024. Foto Jannie Ravn Madsen

Så sgu da fanden tage de vilde japanere!

Hold på hat og briller! Sjældent er vi da blevet blæst så meget bag over end til Roskilde’s måske vildeste black rave (findes det?! Hell yeah it does) party med Violent Magic Orchestra fra Japan.

I et hæsblæsende 60 min set fik japanerne selve fundamentet, i den relativt intime Gloria scene, til at skælve, som var selve dommedag over os. Energisk, intenst, voldsomt, vanvittigt.

VMO på Roskilde 2024. Foto Jannie Ravn Madsen

Som inkarneret black metal fan var det med ret stor spænding at jeg gik til Gloria for at opleve dette nye act. Hvad var det jeg gik ind til? I forvejen havde jeg en forventning om et orkester, der blander hårdtslående elektronisk rave i bedste Prodigy stil med black metallens kølige skrig og æstetik.

Jeg fik ret i alt dette. Men bare lige med 40 % ekstra oveni – med alt!

Medlemmerne fløj rundt på scenen i et virvar af imponerende scenelys, strob, laserlys, røg og vilde storskærmselementer. Et rent vanvids cirkus af sejeste karakter.

Musikalsk var der dog heldigvis mening med galskaben. For udover at levere et sejt show, så kunne de også, rent musikalsk, fylde rummet ud. Setlisten var dynamisk og lækkert skruet sammen med sange der både gav los, men som også gav plads til roligere og mere storslåede og episke klangflader. Som hvis man tager de rolige og smukke klangflader fra Afsky og blander med hårdtslående bas-domineret rave. Lyder det vanvittigt? Oh boy – det var det så sandelig også!

VMO på Roskilde 2024. Foto Jannie Ravn Madsen

Violent Magic Orchestra bliver et af de bands vi kommer til at se mere til på både den metalliske og elektroniske del af musikscenen. Et spændende møde med to forskellige kulturer, der passer utrolig godt sammen!

Og hvis du ikke tror på mig, så ret bare blikket mod den legendariske norske (black)metalfestival, Inferno, i Oslo, der dagen efter Violent Magic Orchestra’s show på Roskilde netop nu har annonceret dem til festivalen i Oslo i 2025.

Vanvittigt, voldsomt, originalt! En klassisk skarp Roskilde booking!