Årets første koncert med relevans for Blastbeast på Roskilde 2024, og endda en af undertegnedes top 3 i FIRST DAYS, var med hardcore-gutterne i Rot Away! Det var dog også en dag, hvor regnen ramte Danmark og var klar til at ødelægge sommeren. Så ville koncerten regne væk? Eller ville publikum på Roskilde trodse den for hardcore? Heldigvis var den værste regn væk inden showstart, og der var et pænt fremmøde foran EOS-scenen, da Rot Away gik på søndag kl. 16.15!

Foto:
Jens Danquah

Bandet indtager sikkert scenen, med frontmand Jonathan Albrechtsen, der kræver, at publikum kommer længere frem, hvilket de adlyder. Derefter åbner de showet med deres danske sang “Prøv igen”, hvorefter vi får et nyt nummer, der skulle hedde “Weapon”. Så er showet i gang! Vi fortsætter med masser af fart og energi. Heldigvis virker publikum klar; der bliver moshet, cirkelpittet og kastet arme i vejret som respons på musikken fra scenen og Jonathans tilråb mod publikum! Efter vi har fået fem sange med 200 km/t og fuld energi fra bandet, lige fra Andy Albrechtsen på trommer bagerst på scenen helt ud til publikum, bliver det tid til bandets mest rolige nummer “Graves”, hvor tempoet kommer ned, og man kan få en tår af sin øl, inden det hele går løs for alvor igen!

Vi ser under koncerten kun en enkelt gut crowde surfe, og det virkede lidt mærkeligt ikke at høre bandet råbe deres normale slogan “STAGE DIVE

Foto: Jens Danquah

STAGE DIVE STAGE DIVE”. Jeg vælger dog at tolke Jonathans råben fra scenen om at komme op til Rot Away ikke bare som at komme frem, men at de faktisk gerne ville have set publikum hoppe helt op til dem, selvom det måske ikke går på Roskilde Festival. Efter der bliver sagt, at vi kun har to sange tilbage, kommer Nikolai Lund fra Lifesick ud og bidrager på vokalen og skaber noget ekstra liv på scenen!

Med “Ghost City” afslutter Rot Away et hæsblæsende hardcore-show, der for alvor sparkede regnen væk fra Roskilde og fik liv i folket igen. Det viser igen Roskilde-publikummet, at selvom det langt fra er en hardcore-festival, så er det et musiknysgerrigt publikum, der gerne kigger forbi shows, selvom det måske ikke normalt er deres stil.

Rot Away kom ikke for at opfinde hardcore i en ny form, det er der masser af andre, der gør. De kom for at spille ren hardcore, hvilket de gjorde rigtig godt. Hvorfor ændre på noget, hvis det virker så godt? På den måde startede Roskilde helt, som undertegnede kunne ønske det!