Et år mere er gået – live koncert har igen været domineret af danske band, men selv om de internationale bands har svært ved komme til Danmark i disse Corona tider, er der heldigvis udgivet en masse god musik.

Herunder er at finde i min top-10 for gået der gik, hvor vi starter med nummer 10 og slutter med årets bedste plads efter min mening.

10. Frank Carter & the Rattlesnakes – Sticky

Frank Carter & the Rattlesnakes ændre deres lyd lidt hver gang, der kommer et nyt album, denne gang en frisk poppunket lyd med masse af samfundskritiske og klassiske punket pointer gemt i teksterne.

https://blastbeast.dk/2021/10/frank-carter-the-rattlesnakes-sticky/

9. Rot away – Nothing Is Good

Rot Away kommer med albummet Nothing is good, blæsende hård og brutalt, gemmen den danske core scene. Det er hardcore med beatdown og omvendt cap, som man kender det i sin rene form, ingen blackend her. Det er lige ud af undergrunden med stagedive og cirkelspark til dit ansigt, og det er fucking fedt!

8. Converge & Chelsea Wolfe – Bloodmoon: I

Man tager et vild hardcore band, tilsætter en gotisk rock sangerinde, og man står tilbage med et helt unikt album, der både er melodisk, mørkt, tungt og fangende på en og samme tid. Det er et album, jeg har svært ved at sætte ord på, men det virker, det virker rigtigt godt og glæder mig voldsomt til se det udført live på Roskilde 2022

7. Humanity’s Last Breath – Välde

Blackened deathcore har fyldt meget I det danske, de senere år. HLB beviser med deres album Välde, at svenskere sætter en standard, som alle bør forsøge at nå. De beviser igen her, at man kan være inden for genren, men stadig have sin egen lyd, være teknisk dygtig og voldsomt brutal i samme omgang.

6. ERRA – ERRA
Progressiv metalcore når det er det bedste. ERRA viser igen på dette album, hvor dygtig en sangskriver de er. Man føler, at alle tekster og valg af hvordan sangene bliver spillet giver mening, og det fanger en. Dermed sætter ERRA en høj standard på alle fronter, med stærke sange hele vejen igennem.

5. One Step Closer – This Place You Know
One Step Closer er et band jeg kun hørt havde hørt om før, men da jeg først fandt dem – wow. Det her er en hardcore lyd, som Turnstyle har været frontbager for, som One Step Closer nu tager og gør til sin egen ved at tilføje en følsom emo side til den fangende melodiske hardcore lyd.

4. Siamese – Home
Siamese har ramt den nemt denne gang! De startede hårdt, de har være gemmen et par album, hvor det fangende omkvæd og den gode popsang har domineret deres metal, nogle gang ramt rent, nogle gange for meget fløde. Denne gang har de ramt en tråd gennem album, hvor vi får en optimal blanding af hårdt slående metalcore og den stærke popsang.

3. Knocked Loose – A Tear in the fabric of life
Ud af den blå kom der en kortfilm med et EP-soundtrack. Knocked Loose har altid været voldsomme og givet en lyd til at ødelægge verden omkring. Denne gang klare lydbilledet ødelæggelsen og man skal blot følge med. Det er voldsomt, det er brutalt, det er tung hardcore, når det er bedst!

2. Every Time I die – Radical
Første album I 5 år fra ETID giver os et perfekt mix mellem lyden de kom frem med, som var med til at definere metalcore omkring 00’erne, samtidig med bandet nu lyder, som et band der har spillet sammen i 20+år, men at udvikling har været naturligvis og de virker lige så sultne, som altid.

1. Turnstile – Glow On
Sådan skal musik lyde i 21, det her album burde være på toppen af alle hitlister. Dette er det perfekte møde mellem hardcore, det melodiske, det fangende hook, det hårdt slående breakdown. Du skal lytte, synge, danse & mosh til Glow on. Det bør ikke kun være #1 på punk og metalliste, det burde også være på toppen af popplaylisterne, som årets musik album på tværs af alt!