Fredag d. 5 august åbnede ”Support Our Scene Fest 2021” for årets festival i Fredericia på Det Bruunske Pakhus. Det var med stor forventning at vi igen skulle til live musik, hvor man måtte stå op, særligt da festivalen har sit udgangspunkt i hardcore og primært dækker core musik. Vi var kun tilstede fredag, hvor lineuppet hed: WARS APART, Unseen Faith, Rot Away og Cabal!

WARS APART

Foto: Martin Horn Pedersen

WARS APART havde fået opgaven at åbne Support Our Scene Fest 2021, og ikke alene skulle de kickstarte festivalen, men de skulle også på samme tid spille deres første live show som band. Heldigvis kender de 3 medlemmer hinanden fra deres tidligere band, Sons of Death Vally.

De åbner med anden singlen ”DeadWeight”, som er en voldsom omgang hardcore lige i ansigtet på dig, så er vi i gang. Efter at forsanger Dan Christensen har råbt Deadweight gentagende gange begynder der at komme gang i publikum, der så småt mosher og får svunget med armene i pitten!

Vi får herefter en række ukendte sange, der forsætter i samme aggressiv-hardcore stil, og man får sgu lyst til at bevæge kroppen og får en masse energi ud, til den velspillede hardcore. Det hele slutter af med ” Hate As An Anthem”, som var bandets første single, et stærkt nummer man ikke kan lade være med at råbe med på!

Så efter 6 numre er det hele slut, man kunne nemt have ønsket sig meget mere, men som bandet sagde, de havde 3 sange da de blev booket og nu fik vi 6. Jeg glæder mig allerede til næste live show med bandet, så har de nok også flere sange, der kan slås og råbes til! Mere end godkendt debut

 

 

 

Unseen Faith

Foto: Martin Horn Pedersen

Næste band på programmet er Århus bandet Unseen Faith, der står klar til give os en omgang deathcore!

Det står fra starten klart, hvor dygtigt et band vi har med at gøre. De kan finde ud af at spille. De har i Alexander Eriksen en helt fanatisk dygtige forsanger, hvilket han også beviser denne aften i Fredericia. Jeg tror næsten ikke der er noget sted hans vokal ikke kan nå ud, om det er growl eller clean så bliver jeg imponeret hver gang.

Unseen Faith giver os en omgang velspillet Deathcore med melodiske elementer, der giver et smukt samspil mellem det voldsomt brutale og det melodiske. I den lyd har de virkeligt fundet en plads, der skaber noget særligt. Ikke det der fik publikum til gå mest amok denne aften i Fredericia, men bestemt noget af det mest velspillede vi fik.

Undervejs kom Dan fra WARS APART også forbi scenen og lånte sin vokal ud. Altså rart se gæster på scenen.
Det eneste der rigtigt stod tilbage at ønske da showet sluttede efter ca 30 minutter, var at få mere, det føltes, som om Unseen Faith var bedst, da vi sluttede og publikum var kommet med på, hvad der forgik i lyden. Det skal dog ikke tage noget fra bandet, der musikalsk leverede alt, der kunne forventes.

Næste gang jeg skal se Unseen Faith må det dog gerne være, som headliner med et fuld sæt.

 

 

 

Rot Away

Foto: Martin Horn Pedersen

STAGEDIVE, STAGEDIVE, STAGEDIVE! Rot Away er gået lidt pludseligt i gang, men der går ikke længe før man ved, hvad forsangeren Jonathan Albrechtsen vil have af sit publikum! Han vil dog ikke bare have stagedives, han vil have generelt vildskab og energi fra dem!

Selv om det tager lidt tid før publikum rigtigt tager konceptet til sig, og Andreas fra Cabal hjælper til med at kickstarte det ved at tage den første tur, så vokser det stille og roligt. Eller stille og roligt er nok det sidste koncerten er, for der er energi, mosh, stagedive og masser af hardcore til at sætte soundtracket.

Desværre fik Jonathans vokal ikke lov at fylde så meget, når det kom til teksterne. Så selv om ingen var i tvivl om, hvad han ønskede af publikum, var vokalen svær at høre i lydbilledet, når det kom til selve teksterne.

Resten af lydbilledet gav os dog et ret klassisk hardcore billede med masser af beatdowns og 2-steps fra publikum, som respons. Så selv om sangene ikke stod så meget ud fra hinanden live, grundet vokalen, var der det solide klassiske hardcore og efter have lyttet til pladen der udkommer fredag d. 13/8, så kan folk godt glæde sig.

Så Rot Away fik lavet en kæmpe hardcore fest, hvis lyden havde været med os, havde oplevelsen været meget mere helstøbt.

 

 

 

Cabal

Foto: Martin Horn Pedersen

Efter hardcore, deathcore, hardcore, så var det igen tid til deathcore, denne gang blackend fra landets nok mest succesfulde coreband i disse år nemlig Cabal.

Det var et band, der havde glædet sig til komme ud og spille for et stående publikum igen, hvilket forsanger Andreas Bjulver Paarup slår fast flere gange undervejs!

Koncerten åbner med ”Rah’ru” fra debut albummet ”Mark Of Rot”, derefter stod det på den helt store omgang fra sidste års plade ”Drag me down” – hvilket gav god mening, da ud fra denne anmelders hukommelse, må være første gang de spiller med et stående publikum siden albummet udkom – wow, som tiden er gået.

Sangene står rigtigt godt live, Andreas er forsat en fremragende frontmand og imponerende nok virker Christian Hammer stadig fyldt med energi, selv om han netop har spillet et show med Rot Away også.
På trommer er der en afløser med, det er dog ikke til at bemærke før end at Andreas gør os opmærksom på det og beder publikum klappe af ham, for at han har lært setlisten, for blot denne aften

Man kan dog godt sidde og savne gæsterne lidt, naturligvis ser vi ikke en Matt Heafy eller James Hails en tilfældig fredag, hvor de ikke i forvejen selv spiller, men de virker, så godt på plade at man drømmer om at se dem udføre det live også.

Efter den overbevisende omgang af hvor stærkt et album ”Drag me down” også er live, bliver det tid til at slutte af med et par ældre sange. Først får vi ”The Darkest Embrace”, inden vi går helt tilbage til debut EP og får fornøjelsen af ”Innocent Blood” hvorefter bangeren ”False light” får lov at slutte aftens bedste koncert af, hvor både publikum og band virkede 100% tændte og klar på give den gas hele vejen.

 

 

 

Her sluttede vores besøg på Support Our Scene Fest 2021 også, da vi ikke havde mulighed for at dække lørdagen. Der skal dog lyde en tak for et godt og velafviklet event mens vi var der og en opfordring til næste år at bruge flere kræfter på marketing, da det lineup man kunne stille i år havde fortjent udsolgt, selv om vi var pænt med mennesker