Judas Priest i Royal Arena.

2020 var klar. Det bedste og største program i Copenhells historie? Hold kæft hvor vi glædede os!
… og så gik det galt. HELT galt. Men ak ja. Vi skal videre. Og det skal COPENHELL også, som nu er klar med de første navne for 2021.

Jeg tør virkelig slet ikke tænke på det helt igennem forfærdelige puslespil der nu skal gå op for alle festivaler. Nogle bands vil blvie flyttet over til 2021, hvor andre ikke gør. F.eks meldte Iron Maiden forleden ud, at de ikke spiller festivaler i 2021. Men nu har COPENHELL heldigvis sikret sig et af de andre hovednavne fra 2020:

JUDAS PRIEST meldes klar til 2021, sammen med flere fra 2020 programmet:

COPENHELL-veteraner vil uden tvivl huske JUDAS PRIESTs overbevisende koncert i 2011, og Robert Halford & co. er kun blevet endnu bedre i årene siden dengang. – og kongerne af “heavy fucking metal” besøger COPENHELL igen i 2021. De brave briter har spillet sammen i en halv menneskealder, og de er langt fra færdige med at turnere verden tynd. Bandet har selv bedt om at besøge COPENHELL igen – og vi ville rigtigt gerne tage mod dem. Glæd jer til en stor oplevelse med udødelige klassikere fra en af de allerstørste metalkæmper – You’ve got another thing comin’!

Ukrainske JINJER er stille og roligt på vej op i metal-sværvægterklassen, ikke mindst i kraft af den karismatiske og eminent dygtige sangerinde Tatiana Shmailyuk. Deres Opeth-inspirerede, hypertekniske groove-metal lægger den perfekte bund under hendes absolut mageløse vokal, som skifter næsten uvirkeligt mellem dæmoniske growls, vilde skrig og smuk skønsang. Det er en helt særlig live-oplevelse, og det er en stor fornøjelse for os at kunne genbekræfte dem til næste år.

Vi byder også velkommen til crossover-veteranerne fra AGNOSTIC FRONT. Det går rygende stærkt, det er højt som ind i helvede, og mængden af bandeord pr. minut er helt oppe i det røde felt under deres koncerter. Bandet har lige siden starten af firserne skreget på en bedre verden, og det gør de stadig i dag med uformindsket styrke. ”The godfathers of hardcore” har altid været i en klasse for sig, og vi ser frem til at opleve newyorker-legenderne på COPENHELL!

Australske NORTHLANE spiller eksperimentel progressiv metalcore tilsat både djent-elementer og elektroniske instrumenter, og det er møgbeskidt musikcocktail! Der er dømt vildt og hvirvlende vanvid fra første til sidste nummer i en koncert med et band, der ikke er bange for at forny sig selv og deres musik.

Musikerne i det nye amerikanske metalband GATECREEPER spiller med en overbevisning og styrke, som om de havde spillet sammen i flere årtier. Bandets beskidte, aggressive dødsmetal smager af både Bolt Thrower og Crowbar, og 2016-debuten “Sonoran Depravation” var en sand magtdemonstration, der beviste, at den klassiske dødsmetal “lever” i allerbedste velgående i dag!

CRYPT SERMON trådte ind på doom-scenen med deres fremragende debut “Out of the Garden” i 2015 og er ikke bange for at afprøve genrens grænser. Her får vi tung, episk og melodisk middelalderstemning, der ligger og vibrerer midt i spændingsfeltet mellem klassisk og progressiv metal.