Den danske metalscene har gang i en masse spændende ting i øjeblikket. Og nej, det er ikke en 1. april joke! Nye og, vigtigst af alt, interessante bands skyder op af den sorte undergrund og derfor er vi da også enormt glade for at kunne præsentere det andet navn til New Shit 2020!

Bandet her har oplevet en ganske stor hype for deres netop selvudgivende EP “Missa Pro Defunctis”. Vi taler naturligvis om de symfoniske black/death metallere i Lamentari!

For hold på hat og briller, hvor viser Lamentari dog  imponerende høj standard i sangskrivningen på de tre sange “Dies Irae”, “Lacrimosa” og den afsluttende 12 minutters lange sværvægter “Confutatis”. Stor symfoni!

Lamentari har skabt et udspil så bombastisk og højt til loftet, at man simpelthen ikke tror på, at det er blevet skrevet af danske musikere. Det her er metal så udansk som noget overhoved kan være og TAK for det. Ingen andre herhjemme lyder som dem.

Igennem bandets tre lange numre hører jeg inspirationskilder i alt fra metalliske sværvægtere som Dimmu Borgir, Behemoth og Fleshgod Apocalypse til klassisk inspiration, som bandet selv påpeger, skal findes hos navne som fra Stravinsky, Rachmaninov, Holst.

Produktionsmæssigt slipper bandet faktisk også rigtig godt fra det. Det kan ofte være svært at navigere rundt i de kilometer lange lag, der skal opbygges på en udgivelse, som denne, med så højt til loftet. Men Lamentari formår faktisk at fordele ligedele metal og klassisk musik, uden at man står og savner mere guitar eller flere strygere. Det er godt skruet sammen af medlemmer, der rent faktisk ved hvad de gør. Og det kan man fornemme.

Spændende bliver det, om bandet kan opretholde den samme interessante sangskrivning og dynamik på en, forhåbentlig, kommende fuldlængde. Det glæder vi os til at opleve.

Bandets pressetekst lyder:

“Fra den tætte lyd i de dunkle katakomber, til den storladne rungen i katedralerne. Debut EPen Missa Pro Defunctis, er en storslået rituel messe, indspillet med et liveensemble af strygere og messing blæsere.”

Bedre kan det nærmest ikke beskrives og med det er det på tide, at du kaster dig direkte ud i Lamentaris verden fyldt med metal og klassisk musik på EP’en “Missa Pro Defunctis” :

Vi glæder os til at kunne præsentere Lamentari til The New Shit Showcasen i Pumpehuset d 9 januar 2021. Denne aften vil du også kunne opleve allerede annoncerede Cowards.

Find eventet her 
Køb billetter