Det danske deathcore band Cabal tog på deres første US tour i januar 2020 og d. 3 april udkommer deres andet album ‘Drag Me Down’. Vi tog en snak med Andreas Bjulver Paarup fra bandet om lidt af det hele.

 

Cabal i USA – Foto: Austin A. Allen

Hej Andreas, tak for at du vil tage dig tid til at snakke med os. 

Inden vi for alvor går i gang med snakken om Cabals US tour, kan du så ikke kort fortælle os hvad Cabal for ét band og hvad din rolle er?

Cabal er et metalband fra København, som spiller meget tung, dyster og rytmebaseret musik og jeg er så forsanger.

I har netop været på tour som support for INGESTED, sammen med en række andre bands, hvordan kom det i stand?

Det var noget så simpelt som at vores amerikanske booking agent tilbød os en plads på lineuppet og vi takkede ja.

Fedt! – Nu du siger at I har en amerikansk booking agent, har USA så været et særligt mål for jer, at få lov at komme på turné i?

Ja helt bestemt. Da vi begyndte at udgive musik lagde vi ret hurtigt mærke til at meget af den opmærksomhed vi fik kom derovre fra. Vi har også kunne se på vores data fra Spotify og vores sociale medier, at en væsentlig del af vores følgere og lyttere er derfra, så vi har altid tænkt at det ville give god mening at turnere derovre, når det kunne lade sig gøre.

Ja det lyder helt oplagt. Hvordan tog publikum imod jer nu de for første gang kunne se jer live?

De tog sgu rigtig godt imod os, især i pitten, metalfans er noget vildere derovre end hvad vi er vant til herhjemme.

Altid godt med action i pitten. Nu har I også været på tour rundt i Europa. Er den amerikanske scene anderledes?

Ja, den amerikanske metalscene er noget for sig selv.

Okay – Hvordan oplevede i USA som et land at turnere i, sammenlignet med Europa og Danmark hvis vi ser lidt udover at fansene er noget for sig?

Det er forfærdeligt sammenlignet med Danmark og resten af Europa på mange måder, man skal køre vildt langt de fleste dage, kvaliteten af spillestederne er langt lavere end vi er vant til. Vi spillede eksempelvis et udsolgt show i en bowlinghal. Man får ingen gratis øl eller vand som udgangspunkt og der er som regel heller ikke mulighed for at komme i bad de fleste steder.

Det lyder da godt nok helt vildt, at man ikke engang får noget så basalt som vand.

Det er det også i vores optik, vi har det godt på front herhjemme.

Oplevede I nogle skøre/sjove/mærkelige fordomme omkring danskere og danske bands fra personer I mødte på vejen? 

Ikke sådan rigtigt noget skøre fordomme. Mere bare at folk ikke rigtig aner så meget om os udover, at der var noget med nogle vikinger og at vi har en by der hedder København som skulle være flot haha.

Haha København er jo også en dejlig by. Hvad vil du sige at I fik ud af touren?

Vi har først og fremmest fået en oplevelse for livet, det er helt sikkert. Udover det så har vi fået en masse nye fans og har fået netværket med en masse spændende mennesker på den amerikanske metalscene. Det har alt i alt været en meget givende turné både på det personlige plan men især også på det professionelle.

Ja det lyder som en rigtig god oplevelse.

Det var det også

Har det åbnet nogle døre i forhold til at komme tilbage til USA igen? Ikke så ofte danske bands slår døren ind til det amerikanske marked.

Det har det helt bestemt. Nu er alt jo lige lidt ved siden af sig selv på grund af Corona krisen, men vi arbejder på at vende tilbage til USA igen allerede senere på året og føler at oddsne for at det kommer til at ske er ret gode.

Cabal i USA – Foto: J. Donovan Malley

Det bliver spændende at følge. Har du gode råd til danske bands som drømmer om at turnere i USA?

Vær klar på at kunne lægge kæmpe udlæg, alene det at få et arbejdsvisum er en betydelig investering. Lej en Autocamper, hvis man skal køre 8 timer om dagen, så er de ekstra penge man skal smide godt givet ud når det så betyder at alle kan sove komfortabelt, især når man skal gøre det i en måned. Køb massere af merch. Amerikanere køber efter hvad vi har oplevet enormt meget merch og det er her, at man kan få dækket de andre udgifter.

Tak for rådene og indblikket I touren. Inden vi slutter så lad os lige hurtigt vende den kommende plade. Hvordan har jeres fans taget imod de første singler fra den kommende plade?

De har taget rigtig godt imod i det. Responsens har været overvældende positiv.

Cool – Hvad kan lytterne derude forvente sig af “Drag Me Down” som album?

De kan først og fremmest forvente at det bliver tungt og mørkt, men de kan også forvente en mere alsidig lytteroplevelse end på vores forrige album. Vi har eksperimenteret med lidt anderledes ting end hidtil på “Drag Me Down”.

Der lyder bestemt til at være noget folk kan glæde sig til. Har du nogle sidste ord du ønsker at knytte til touren eller pladen? Ellers vil jeg igen sige tak for din tid.

Ikke så meget andet end tak for snakken og at folk skal lytte til den nye plade og komme til vores releasefest selvom den er blevet rykket nogle måneder.
https://www.facebook.com/events/176189966823565/