Einherjer på Midgardsblot 2019. Foto: Weiss

Einherjer, der netop er blevet annonceret til Aalborg Metal Festival til november, gav på Midgardsblot en mindeværdi koncert, på hvad der virkede som en klar hjemmebane for de norske Godfathers of vikingmetal.

“Hvor er det fedt at være tilbage på den bedste festival i Verden.” Einherjers frontmand Frode Glesnes havde svært ved at skjule den åbenlyse glæde ved igen at være tilbage på Midgardsblot, da bandet for anden gang stod på scnenen på Midgardsblot. Festivalen som de var en del af for første gang i 2015.

Og Einherjer og Midgardsblot er da også det perfekte match. Deres potente vikingrock/metal er som skabt til omgivelserne og pladsen i Borre og Einherjer fik bestemt også samlet en stor crowd af vikinger foran scenen lørdag eftermiddag.

Einherjer var med udgivelsen af 1996 albummet Dragons Of The North med til at sætte vikingmetal på det musikalske landkort. Naturligvis sammen med navne som Bathory og Enslaved. Men hvor de to bands tog udgangspunkt i det ekstreme udtryk, var Einherjer betydeligt mere melodisk, rocket og in-your-face.

Vikingerne festede med Einherjer på Midgardsblot. Foto: Weiss

Stilen har Einherjer siden arbejdet videre med, men det er fortsat den ikoniske “Dragon Of The North”-udgivelse, der har sikret Einherjer sit følge den dag i dag.  På Midgardsblot var Einherjer én stor glædesbombe. Spilleglæden var åbenlyst til at mærke, jokes blev fyret afsted fra scenen og der var smil at spore hos alle medlemmer.

Det var kort sagt en rigtig god fest i den godt og vel halvanden time bandet spillede. Der blev headbanget, moshet og kastet håndtegn hos alle i publikum. Einherjer var klart et band der var kommet “hjem”.

Fedt bliver det også at se dem på “udebane” i Aalborg til november! Så få pudset vikinghjelmen af. Det her kan I godt glæde jer til!