Sunless Dawn på AMF 2016.
Foto: Jannie Ravn Madsen

SUNLESS DAWN, (0), COLD NIGHT FOR ALLIGATORS, XENOBLIGHT, TAINTED LADY og ALKYMIST leverer den hårde lydside til en ond vinteraften i helvede, når COPENHELLs årlige musikalske showcase When COPENHELL Freezes Over atter indtager VEGA i København i samarbejde med MXD.

 

When COPENHELL Freezes Over er blevet et fast tilløbsstykke for alle, der vil opleve, hvad der rører på sig i den mørke danske musik-undergrund, og til januar står vi atter klar med seks bomstærke bands. De nye og unge bands går ikke kun på scenen for sjov og for at underholde publikum på denne aften: Adskillige udenlandske bookingagenter, talentspejdere fra pladeselskaber, rock- og metalfestivaler og andre vigtige branchefolk fra hele Europa deltager også i begivenheden for at opleve de danske musikere.

Der er med andre ord rigtigt meget på spil for de optrædende bands på denne aften. Det danske dødsmetalband Baest sikrede sig således en pladekontrakt med Century Media Records og en agentaftale med Doomstar Bookings efter deres rasende overbevisende optræden på When COPENHELL Freezes Over 2018.

Lad os se nærmere på hvem der kommer forbi i år: 

SUNLESS DAWN, vinderen af Danish Wacken Metal Battle i 2016, har netop udgivet deres debutplade ”Timeweaver”, som er både en fremragende opvisning i progressiv dødsmetal og en fascinerende rejse i tid og rum. Vi ser frem til at opleve deres stemningsfulde musikunivers live.

Ekstremmetal-bandet XENOBLIGHT vandt Danish Wacken Metal Battle 2018 og leverede også varen på COPENHELL Metal Cruise 2018. Set er med stor fornøjelse, at vi byder dem velkommen til When COPENHELL Freezes Over 2019, hvor de påny kan sprede deres uhæmmede vildskab.

Det gådefulde musikensemble med det kryptiske navn (0) kommer til When COPENHELL Freezes Over med mystik, poesi og masser af stemning indhyllet i et dystert, truende mørke, som ledsages af gennemførte visuelle flader i en medrivende totaloplevelse.

COLD NIGHT FOR ALLIGATORS har netop udgivet deres andet album, ”Fervor”, hvorpå de fortsætter med deres tunge og tekniske metalcore, som forgrener sig ud i et utal af spændende musikalske retninger. Det her bliver en koncert fyldt med overraskelser og udfordring af genrekonventioner.

Den jyske kvintet TAINTED LADY, som gæstede COPENHELL 2018, spiller hård rebelrock båret af flotte melodier, lækre riffs og lirede soloer med inspiration fra alt fra Beatles og Led Zeppelin til Deep Purple og Guns ’n’ Roses. Regn med, at luftguitaren bliver slidt godt ned til den her koncert!

Doom, sludge og post-metal ligger og buldrer i en arrigt boblende smeltedigel, når ALKYMIST fyrer op for deres dystre lyd. Tempoet er slæbende og næsten smertefuldt langsomt, og melankolien driver ned ad væggene i denne stemningsfulde oplevelse.

When COPENHELL Freezes Over 2019 afholdes på VEGA i København den 26. januar 2019 i samarbejde med MXD. Køb billetter på Ticketmaster.dk.