Main supporten sikrede den musikalske forløsning, da Trivium inviterede indenfor i Pumpehuset’s store sal.

Power Trip

Power Trip i Pumpehuset.

For os begyndte aftenens underholdning med de amerikanske thrash kometer i Power Trip. Men kun to albums ude har de allerede taget undergrunden med storm og denne aften er jeg sikker på, at endnu flere blev indviet i Texas gruppens massive thrash metal udladninger. 

Power Trip er vitterligt det bedste der er sket på thrash metal scenen i årevis. Når giganterne efterhånden smider håndklædet i ringen én efter én, står de nye unge kræfter klar til at tage over. Power Trip er måske det bedste bud på lige netop det i 2018.

Det er beskidt, det er råt, det er simpelt og så er det frem for alt helvedes velspillet. Bandet groover fantastisk i deres sammenspil og det er en kombination af det, de relativt simple riffs og Riley Gale smertende råb, der gør Power Trip til et så forbandet fedt liveband. 

Ingen tvivl om at hovedvægten i publikum denne aften er det yngre segment, der var kommet for fællessang med Trivium, men alligevel fik Power Trip sat gang i en solid circle pit, der blot blev større og større jo længere koncerten skred frem. 

Jeg mindes ærlig talt ikke hvornår jeg sidst har set et supportband have så godt fat i publikum. Power Trip er bare fucking seje og det samme er deres seneste udspil “Nightmare Logic”, der i flere metalmedier blev kåret som 2017’s bedste album. Længere er den sådan set ikke. Power Trip sejerede stort, med et drøn af en thrash metal koncert. 

Metallisk energi – præcis som den skal skæres! Av min nakke! Av for et Power Trip! 

 

 
 

Trivium

Efter at være kravlet helt op i træet under Power Trip, ja så var det sgu lidt ligesom som at glide langsomt ned igen, da aftenens hovednavn gik på scenen. 

Trivium har siden 2003’s “Ember to Inferno” leveret metalcore og moderne metal til folket. Siden da er det blevet til 8 studiealbums, hvor det seneste “The Sin and the Sentence” er fra 2017. 
I de tidlige år blev Trivium spået til, at blive et af de helt store nye metalbands, men når realiteten melder sig i 2018, er der ingen tegn på, at der er hold i denne fremtidsudsigt.   

Som headliner i Danmark er bandet’s publikum nemlig kun blevet mindre med tiden. Sidste gang de headlinede et show i Danmark, kunne de langt fra få udsolgt i Store Vega og denne aften i Pumpehuset var der knapt nok udsolgt i Pumpehuset’s store sal. 

Nuvel denne antagelse er de fremødte denne aften i Pumpehuset nok ret lige glade med. For publikum så ud til at have en fest denne aften. Og det blev faktisk Trivums redning, på en aften hvor Matt Heafy’s i forvejen spinkle rene vokal, syntes at gå tabt i lyd-infernoet af riffs og stortromme triggers. 

Publikum ville Trivium denne aften. Jeg er ikke sikker på, at koncerten ville have nået samme højde, hvis ikke det var for den energiske crowd, som syntes at smitte af på bandet. Der blev sunget med, kastet med horn, hoppet og danset – uden Trivium egentlig gjorde det helt store, for at få denne stemning i kog. Enkelte gange blev der sagt “tak” og “I er for fede”, men ellers lod Trivium musikken tale. En musik der denne aften var baseret på det seneste udspil “The Sin and the Sentence”. Hele 6 sange ud af en setliste på 16 var fra den nye plade, hvor titelnummeret sparkede koncerten igang. 

En koncert der musikalsk aldrig kom op i omdrejninger, på trods af den ganske festlige stemning.