Al er vred. Al er meget vred. Al hylder Antifa. Al er vred på Trump, vred på systemet, vred på Amerika. Alt er således som det plejer at være hos Ministry. Men så alligevel ikke helt. 

Selvfølgelig, fristes man til at sige, er det blevet Trump’s tur, til at blive kørt igennem klingerne i Al Jourgensen’s maskineri kaldet Ministry. Det har ligget i kortene lige siden han blev valgt som præsident, at Ministry’s nye album naturligvis skulle omhandle manden, de kalder Verdens mægtigste mand. 

Og ganske rigtigt. Det første vi bliver mødt med på det nye udspil “Amerikkkant” er en sample af Trumps udtalelse “We will make America great again” på den lange, lange intro “I Know Words”. Så skulle man tro, at vi ligesom var i gang.

Desværre bliver Al’s vrede på ingen måde ordentligt kanaliseret ud i selve musikken, som langt, langt fra er i nærheden af tidligere tiders metalliske industrielle energiudladninger. Ikke mindst på vredesudbruddet på 2006’s “Rio Grande Blood”. 

Det første egentlige nummer “Twilight Zone” fremstår som et gumpetungt 8 minutter langt midttempo udspil, hvor hovedriffet køres i det uendelige og forskellige samples udgør det lyriske. Faktisk er det mere trættende i længden end det er godt. Sådan fortsætter pladen faktisk, indtil der omsider bliver givet los og der rases ud i “We’re Tired Of It” . Puha det var tiltrængt. 
Det er også her, at vi for første gang, får smag for Al Jourgensen’s brutale og ondskabsfulde vokal, som han jo mestrer til fulde, når bare han vil. “We’re Tired Of It” er klart pladens fedeste nummer, med dens solide thrashede udtryk, på et album, der desværre ikke musikalsk passer overens med Al’s had til systemet. 

Opsummering: Amerikkkant skulle være Jourgensen’s opråb til det amerikanske system. Besynderligt nok er det hele bare alt for pænt og kedeligt i Ministry’s maskinrum, der tyder på at være en anelse rusten igennem de i alt 9 numre på “Amerikkkant”. 

Lyt specielt til: “We’re Tired Of It”

For fans af: Nine Inch Nails, Rammstein 

Ministry – “Amerikkkant” udgives via Nuclear Blast d. 9 marts