21 december. Årets korteste og dermed også årets mørkeste dag!
Solen nåede idag kun 10,5 grader over horisonten ved middagstid og sammenlagt har vi haft dagslys i knap 7 timer.

Nu er mørket faldet på og vi er klar til at bringe dig det nordiske soundtrack til din mørke aften!

Wintersun – “Death and The Healing” 

Den lå naturligvis lige for. Intet vintersolhverv uden en omgang finsk melankoli. “Death And The Healing” er et fantastisk smukt nummer, skrevet til Wintersun’s første album, der udkom i 2004. Sangskriver Jari Mäenpää forlod Ensiferum og begav sig i kast med Wintersun. Et projekt, der siden har beriget os med udgivelserne “Time I” og den seneste “The Forest Seasons” fra i år. “Death And The Healing” er Wintersun, når det er smukkest. 


Taake – “Nordbundet” 

Sorte Norge har beriget os med fantastisk musik gennem årene. Én af de kunstnere der i nyere tid har givet os her på Blastbeast flere fantastiske koncertoplevelser er Taake. Faktisk lagde Taake’s koncert på The Rock tilbage i 2011 grundstenene, til det der nu er blevet til Blastbeast.dk. Det var nemlig til dén koncert at Alexander og Søren mødte hinanden første gang. 
“Noregs Vaapen” er Taake når Taake er bedst og fra det album finder vi “Nordbundet.” 


Huldre – “Ulvevinter”

“Du skal vide at frosten stille vandre, Du skal vide når vinteren er lang, Vil søer og åer forandres, Sorte stier trædes frem”. Teksten her siger vel det meste. I vinterens mørke og kulde er det godt vi har Huldre til at holde os alle varme! 


Wardruna – “IwaR”

Med lyden af manden der går i sneen, med vinden susende og piskene om ørerne, sætter Wardruna et af deres mørkeste numre igang. “IwaR” er at finde på Wardruna’s andet album “Yggdrasil”. Nummerets hypnotiske opbygning, er som skabt til at give kuldegysninger overalt på kroppen. Wardruna’s Einar Selvik ved om nogen hvordan man skaber soundtracket til din mørke vinteraften, hvis den sådan for alvor skal være mørk! 


Sólstafir – “Otta”

Skal man groft oversætte Sólstafir til dansk, må det være noget i retningen af tusmørkestråler. På sådan én dag som idag, er det ikke mange solstråler der når at ramme jorden, men heldigvis har vi et band som islandske Sólstafir, der kan ramme os, med deres kølige melankoli. Her på et nummer som “Otta”. 


Bathory – “Shores In Flames” 

Ingen Vintersolhverv uden en omgang Bathory! The godfarthers of vikingmetal. Svenskernes tidlige indflydelse på black/viking-metal scenen har været enorm. Det er ikke uden grund at navne som Enslaved og Amon Amarth anser Bathory og særligt “Hammerheart”, som dén vigtigste udgivelse indenfor sin genre. “Mother winter leaves our land, And opens wide the seas, The lukewarm breeze does beckon me, As it whispers through the trees”!

Glædelig vintersolhverv til jer alle!