Deres debut “Sin & Tonic” høstede fantastiske anmeldelser i starten af året og ikke nok med, at de netop er blevet offentliggjort til Copenhell Freezes Over, ja så spiller de også på Sweden Rock Festival til sommer. Vi var naturligvis nødt til at få en snak med de danske hard rockere efter disse offentliggørelser.
 
Hvordan står det til i Junkyard Drive i øjeblikket?

Tjoo der er vind i sejlene må man sige. Vi har pisse travlt med at skrive et nyt album færdig til Februar og så sker der en fandens masse spændende ting i 2018. Vi har det godt for tiden.

For de af vores læsere, der måske ikke er bekendte med Junkyard Drive endnu. Hvem er Junkyard Drive? 

Det er rimlig simpelt. Det er no bullshit Rock n roll. Ikke den dybe tallerken. Bare Rock n roll! Vi eksperimentere lidt mere på den nye plade, for kreativitetens skyld, da det på trods af ’’bare’’at være rock n roll, er vigtigt for os, at man kan adskille hver enkelte sange fra hinanden. Vi er ikke interesseret i, at vores numre lyder ens.

I må siges at have haft et solidt år med udgivelsen af Sin & Tonic. Ikke mindst på baggrund af sangen “Geordie”, der er blevet spillet flittigt i radioen. For mange bands er covernumre mere eller mindre et fy-ord. Hvorfor valgte I, at lave et cover af Geordie?

Jamen tilbage i start 2016 spillede vi 2 akustiske koncerter, og i den forbindelse nævnte Benjamin (2. guitarist) at “Langebro” (af Gasolin) var et cover. Han fik selvfølgelig en kæmpe sviner for at sige sådan noget pis, men det viste sig dog at være rigtigt og derfor spillede vi den til vores akustiske koncert. Og så røg den ellers i glemmebogen. 9 mdr. efter indspillede vi 6 sange til vores debut, der blev skrevet 3 ekstra og vi manglede nu ét nummer, en uge før vi kunne tage i studiet. Kris og Jeg (Birk) havde en solid morgenbrandert, og så sagde vi til hinanden “Hey hvorfor ikke indspille Geordie?”
Jeg skrev hurtigt til vores producer Søren Andersen, og han var oppe og ringe over ideén. Vi lavede arrangementet på en halv times tid, og indspillede nummeret på 10 – 15 min. For os er covernumre ikke et fy-ord. Hvis det er et fedt nummer, og vi føler vi kreativt kan gøre det til vores, så er der sgu ikke mere i det, det virkede jo meget godt for Metallica og Guns n Roses?

I løbet af i år har I spillet en hel del koncerter og til næste år er der allerede kørt nogle flere shows i stilling. Først og fremmest Copenhell Freezes Over i Januar. Hvad forventer I jer af denne showcase? På papiret må I jo siges at være det “blødeste” act. Men det lader jer vel ikke skræmme?

Vi forventer at holde en fest og spille noget fed musik. Vi lader os sgu ikke skræmme, men vi smider nogle af vores hårdere numre ind i sættet. Og ja vi er nok det blødeste, men vi har skam set inkarnerede heavy hoveder smide håndtegn og headbange til vores koncerter før. Så når først publikum har fået nogle fadøl indenbords og vi har fået nogle fadøl, så skal vi sgu nok vælte Vega!    

Og så er der jo den helt store. I spiller på Sweden Rock 2018. Hvordan kom det job i hus? 

Jamen der var en random frivillig assistent booker, eller noget i den stil, som havde hørt vores plade, og synes det var fedt. Han ville høre sine kollegaer om vi kunne spille, og en 1 – 2 mdr. senere dukkede der en mail op fra den official booker og vicepræsident fra Sweden Rock, der skrev, at de havde en åbning til os, og om vi stadig var ledige. Vores pladeselskab har været gode ved os og pitchet os til bl.a. Sweden Rock. Så en blanding af det og lidt held!

Hvad ser I mest frem til ved at spille på Sweden Rock? 

Vi har hørt at Sweden Rock har et meget dedikeret publikum, og man kan sige, at deres program rammer vores stil spot on! Så vi glæder os til at spille for et publikum der ikke høre Medina eller Cannibal Copse, men specifikt er på en Festival hvor 70’er/80’er rock er temaet. 

Hvad glæder I jer selv mest til at se på Sweden Rock?

Hele lortet, det er et fantastisk program, det kan ingen sætte en finger på.

Med disse koncerter linet up for 2018 kan vi så forvente et nyt album i kølvandet på dette? 

Altså vi udgav i februar 2017, men der er sgu ingen grund til at hvile på hvile på laurbærrene. Så vi tager tilbage i Medley Studierne i midt februar, og indspiller vores plade nr. 2. Der kommer en single i april, og albummet kommer forhåbentlig lige efter sommeren 2018.

Held og lykke i 2018!