IMG_1303Twilight Force har siden januar været på en længere tour med Sabaton og Accept. d 21 marts rammer denne tour Danmark, hvor de spiller i et udsolgt Store Vega. 
Sidst bandet var i Danmark var som support for Sonata Arctica, da denne tour ramte Pumpehuset i oktober sidste år. Her fik vi en snak med guitarist Aerendir og keyboardspiller Blackwald.

Det er første gang nogensinde I spiller i Danmark? 

Ja det er første gang vi spiller i Danmark og faktisk også første gang for mig i Danmark personligt. Jeg kan virkelig godt lide at være her. Nu har jeg i hvert fald været i Tivoli. Haha.

Jeres seneste album “Heroes Of Mighty Magic” er i dén grad bombastisk på alle tænkelige måder. Hvordan vil du beskrive lyden?

Det er langt mere symfonisk denne gang end på vores forrige plade. Fokus har været at få skabt et filmisk lydbillede. Det orkestrale tager helt klart mere fokus på dette album. Arrangementerne er langt mere komplekse denne gang, men fortsat har vi forsøgt at bibeholde fokus på de store melodier, så de memorable melodier altid er front. Hvis man lytter nøje efter, sker der en masse, masse i baggrunden. Så når man lytter til den for 10ende gang vil man stadig kunne opdage noget nyt i hvert nummer.

Hvor stor en betydning har klassisk musik i  Twilight Force’ univers?

Det er en vigtig del. Vi er alle klassisk trænede, så nu med det her filmiske lydbillede, har vi forsøgt at inkorporer en masse af det.
Vi forsøger dog at skabe et moderne filmisk soundtrack, mere end at lyde som Mozart eller Vivaldi. Inspirationen skal nok nærmere findes i stil med John Williams (Star Wars, Harry Potter, Jurassic Park) måde at skrive soundtracks etc. Vi er jo adventure metal!

Nu sagde du det selv. Hvad er adventure metal?

Det er et passende navn for vores musik. Man får altså følelsen af at sidde på ryggen af en drage og flyve over bjerge, når man hører det. Det er den følelse vi ønsker at skabe. Fornemmelsen af eventyr og man altid er på farten mod nye horisonter.

Jeg talte med gutterne fra Gloryhammer på Wacken. Og de er på samme måde som jer jo klædt ud, spiller bombastisk musik osv. De har det her sci-fi/rum-univers kørende. Hvordan vil I beskrive jeres univers?

For det første. Vi er nok mere seriøse end de er. Vi respekterer Gloryhammer og de er nogle fede gutterne, men…

…på Wacken sagde de faktisk at Twilight force er et af de fedeste bands lige nu.

Oh, jamen så har jeg ikke mere at sige, haha. Jeg var lige ved at gå amok, haha. Ej, vi kan rigtig godt lide gutterne. Den første tour vi var på var faktisk med dem. Men de er anderledes. De har inkorporeret nogle rum-temaer, Hollywood hootsmen osv. De er noget mere humoristiske end os. Hvor vi nok er mere traditionelle med hele det der Dungeons and Dragons univers. Vi voksede op med rollespil, konsolspil osv. Vi har det i baghovedet hele tiden.
Vi prøver at skabe vores egen fantasy verden, med karakterer, kort osv. Men det er sjovt, for det udvikler sig hele tiden.
På det første album havde vi et klart image vi ønskede at opnå. Vi ville lave et klassisk slut 90’er power metal album og det gjorde vi. Nu, på vores andet album ville vi prøve at inkorporer inspirationer fra det vi er vokset op med. Vi har derfor skabt et album, som vi godt ville høre igen og igen! Og det synes jeg vi er lykkedes med!

Og med det album blev I jo rent faktisk signet på Nuclear Blast.

Ja, det er fedt. De har været meget hjælpsomme og gav os fuldt kontrol over, at vi kunne skabe et album, som vi ville have det til at lyde. De var involveret i enkelte ting, men de sagde aldrig, at vi ikke kunne gøre det.

Faktisk var det Nuclear Blast der indspillede alle guitarsporerne. Det har de en mand til. Haha, ej.

Men I har jo haft gæsteoptrædener på det nye album. Joachim Brodén fra Sabaton og Fabio fra Rhapsody Of Fire er med på et par af numrene?

Vi er jo fra Falun i Sverige, som er den samme by hvor Sabaton også er fra. Vi er venner med dem og det går langt tilbage. Joachim sang også med på det forrige album. Men denne gang kom han til os og spurgte om han ikke skulle synge på det nye album også. Og det siger man jo selvfølgelig ikke nej til. Så vi fandt et perfekt stykke han kunne synge. Og det var med til at bringe en mere krigerisk tilgang til sangen. Og så er det bare en god kontrast til vores egen vokal.

Og ja, Fabio spillede med Rhapsody Of Fire i Falun til Sabaton Open Air, så vi forsøgte at få kontakt med ham der. Vi er jo vokset op med de første Rhapsody albums og han var meget åben for det. Så vi inviterede ham med ned til vores studie og indspillede hans vokal.

Hvad er det største Twilight Force endnu har opnået?

En af de største oplevelser var da vi spillede i Bologne i Italien. Italienerne er altid vilde og kan virkelig godt lide deres power metal. Det var en fantastisk oplevelse.

Ja, og så har I jo den kommende tour med Sabaton og Accept, der kommer til Danmark i marts.

Ja, det bliver fantastisk. Spillestederne på den tour er kæmpe store. Det har Sabaton ogå brug for med alle de tanks de bringer. Vi kan dog desværre ikke bringe alle vores drager, desværre. Haha. Der er vi nødt til at spille på stadions uden tag.

Med det slutter vi interviewet med Twilight Force og glæder os til koncerten i Vega!