bpDe soulede retro rockere har smidt lidt af deres rockede kant, på deres andet album, der trækker i en noget mere soulet og ,til tider, mere poppet retning end forgængeren. 

Der er ingen tvivl om, at det bærende element på “Lady In Gold” er den skønne sangerinde Elin Larsson, der som altid synger helt fantastisk.

Men hvor lead guitarist Dorian Sorriaux’s fede riffs og herlige soloer, var et ligeså bærende element på forgængeren, er det som om, at hans udskejelser er blevet mindre på dette album, der ikke er nær så rocket som debutten.

Faktisk er Blues Pills trukket i en væsentlig mere soulet snarere end en egentlig hårdt rockende retning, med en håndfuld iørefaldende sange, hvor det sande hit dog skal findes i første singlen og titelnummeret “Lady In Gold”.

Produktionen af albummet er også væsentligt pænere end på forgængeren, hvilket nødvendigvis ikke er en skidt ting, men som med stor tydelighed viser hvor og hvilken vej Blues Pills ønsker at gå. Og det er til at forstå. For Elin Larsson’s vokal passer perfekt til soul og det bør derfor, i sagens natur, også være den vej bandet skal gå. Også for at skille sig ud fra deres labelmates i f.eks The Vintage Caravan og Kadavar, som begge har riffet som det centrale i deres musik.

Hos Blues Pills er vokalen det bærende element og hvis musikerne kan skabe de perfekte arrangementer og rammer under vokalen, så er bandet kommet langt. Det kan de nogenlunde på “Lady In Gold”, hvor det ikke er alle sange der er lige stærke og man altså savner lidt flere hit-orienterede sange end titelnummeret. Her vinder “Burned Out”, den eneste reelle ballade, den melodi stærke “I Felt A Change” og den svingende “Bad Talkers” dog stort.

Opsummering: Blues Pills har fundet deres egentlige lyd på “Lady In Gold”. Soulen står stærkere hos bandet på deres andet album, hvor musikerne bakker godt op om Elin Larsson’s flotte, flotte vokal, som altså er Blues Pills bærende element! Der er dog langt i mellem de helt fede numre på “Lady In Gold”, hvor man savner sange med reelt hit potentiale.

Lyt specielt til: “Lady In Gold,” “Burned Out”, “Bad Talkers” og “I Felt A Change”

For fans af: Hendrix, Led Zeppelin, Aretha Franklin og Janis Joplin

Blues Pills – Lady in Gold udgives via Nuclear Blast