fzHard rockerne i Franklin Zoo er på banen med deres seneste udspil “Red Skies”. Et ganske ok rockalbum, uden de store overraskelser. 

Igennem i alt 8 sange på “Red Skies” får Franklin Zoo serveret en håndfuld udmærket grunge inspireret hard rock.

Man kan diskutere hvor relevant grunge rocken er i dag og når man ser på inspirationskilderne i Franklin Zoo hedder de i grove træk Stone Temple Pilots, Soundgarden og Alice In Chains. Her er det reelt set kun sidstnævnte der i 2016 har noget som helst relevant at byde på på rockscenen i dag, hvor det primært er den skrabede og upolerede nye retro rock med Kadavar, Crobot, Horisont og Blues Pills og navne i stil med dem, der for alvor bryder igennem ude i den store verden, med deres riffbaserede hard rock.

Har Franklin Zoo så overhoved nogen som helst chancer på rockscenen i dag? Både og. Det danske band gør med Red Skies meget rigtigt, hvor det mest iørefaldende er, at de i sangskrivnings processen har valgt, at holde det primære fokus, på de mere mørke og melankolske indslag af den tunge udgave af rocken. På det punkt vinder Alice In Chains meget igennem her, uden at det dog bliver en direkte kopi. Og det er godt, hvis Franklin Zoo skal gøre sig en forhåbning om at bryde igennem med den type af rock, som ikke ligefrem er sprudlende aktuel netop nu.

Således vidner titelnummeret “Red Skies”, “Face Down” og det sidste nummer “Cold” på deres melankoli og deres tyngde, hvor bandet i de mere uptempo orienterede sange som “Never Caught” , “Burning Man” og “It’s Not Me” simpelthen falder igennem, med en håndfuld lettere kedelige sange, der aldrig slår igennem.

Franklin Zoo er således klart, klart bedst når de går ned i tempo og erkender, at deres sande styrke ligger i den mørkere tunge rock.
Her har vi heller ikke mange bands der operer på den danske scene lige i øjeblikket og det kan således skille dem ud fra navne som Supercharger og Shotgun Revolution, hvilket vil være godt for dem!

Opsummering: Franklin Zoo med “Red Skies” er alt i alt et udmærket album, der aldrig helt sparker støvet af den gamle grunge tradition, som man kan diskutere overhoved er relevant i dag. Når Franklin Zoo er bedst er de i deres mørke, langsomme og melankolske hjørne og det skinner tildels igennem på “Red Skies”.

Lyt specielt til: “Red Skies”, “Face Down” og”Cold”

For fans af: Alice In Chains, Stone Temple Pilots, Foo Fighters og Soundgarden.

Franklin Zoo – Red Skies udgives via Mighty Music