mantar-odetotheflame”This is era borealis, this is death über alles!”

Den tyske duo Mantar er, hvis man kan kalde det dét, et undergrundsnavn der efterhånden er på alles læber. Og med god grund. Fordi som vi før har set som fx med et band som Kvelertak, så kan Mantar nemlig dét, at de kan forene noget så utilgængeligt som black metal med den catchy riffs fra sludge metallen og smittende energi fra den rå rock n’ roll. En energi som de viste, at de umiskendeligt var i besiddelse af på debuten ”Death By Burning”, og hvor fed den plade end var, så var det som om den manglede det sidste skub, før at flammeritualet var komplet.

Dét som ”Ode To The Flame” gør, er så at føre faklen videre, og antænde potentialet i Mantar til fulde! Og det er nemlig i sin fulde længde, at pladen for alvor folder sig ud. Tager du hvert enkelt nummer, så vil skønhedsfejlene i deres unikke udtryk (med få undtagelser som fx ”Praise The Plague” og ”Cross The Cross”) stå frem. Næsten som hvis du tænder hver enkelt tændstik i en pakke, frem for at antænde hele pakken på en gang. På samme måde udfolder Mantars ”Ode To The Flame” sig, som en eksplosiv bombe, der printer sig på nethinden, giver et sus i maven og giver en lyst til gentagelse af det netop overståede kaos.

Mantar er et band der kræver en vis tilvænning. Fordi black metal fans vil nok synes energien er lidt for bøllet, sludge metal fansne vil måske have svært ved at forene sig med vokal og tempo og rock n’ roll fans vil nok synes udtrykket er lidt for knasende. Men dem og pladen lidt tid, repetér, skru op – og et frådende monster af en skive vil udfolde sig for øjnene af dig.

”Ode To The Flame” er med ét blevet en af de fedeste udgivelser i 2016 som landet ligger lige nu. Hail the fire, hail Mantar!

Opsummering: Den svære toer? Pshhh – Mantar lever ikke bare op til hypen – de overgår den og mere til! Den røde tråd på pladen i sin helhed og som forgænger til ”Death By Burning” står skrevet i flammer. Absolut en af de bedste udgivelser i 2016 indtil videre, og bestemt et lyt værd!

Lyt specielt til: Cross The Cross, Oz, Praise The Plague, Era Borealis

For fans af: Kvelertak, Indian, Herder, Doomriders, Black Tusk

“Ode To The Flame” er udgivet af Nucelar Blast