ALBUM COVER (1400x1400)Hånden på hjertet så er denne anmeldelse nok den sværeste af alle de anmeldelser jeg igennem tiden på Blastbeast.dk har skrevet.

 

Og hvorfor så det? Jo fordi jeg siden Lucer’s spæde start, da de hed L.A. Collection har fulgt dem nøje. Både da de var en del af den første runde af The New Shit tilbage i 2013 og da de udgav den forrygende EP “Straight To The Bone”, som jeg den dag i dag stadig mener, er noget af de bedste danske rockmusik et ungt dansk band nogensinde har udgivet.

L.A Collection er fortid. I 2016 er det Lucer der består og trioen er netop på gaden med deres debut “Bring Me Good News”, som i går havde release på High Voltage.

Albummet består af 10 numre, der hver og en nok bedst kan kategoriseres som pop/rock snare end egentlig hard rock og hvor fokus har været på at skrive de stærke melodiske hooks og fremtidige syng-med-omkvæd. Altså på at skrive ørehænger hits. Det er der blevet kæmpet hårdt for at opnå. Så hårdt at jeg mener at det er gået på bekostning af rockens absolutte primus motor: energien!

Væk er de finurlige og sexede rock n roll riffs og de frække grooves, vi så på “Straight To The Bone”. Istedet er det, ja som tidligere skrevet, vokalmelodierne der er i højsæde og ikke en kombination af begge elementer som L.A Collection tidligere mestrede til perfektion på numre som “Dirty Job” og “Dead Man’s Walk”.

Men Søren for fann’ hvorfor bliver du ved med at perspektivere til “the old shit”? Kom nu videre.
Jamen det gør jeg fordi jeg ved hvad bandet kan og hvad bandet har potentiale til. Og det kommer desværre langt fra til sin fulde ret på “Bring Me Good News”.
I hvert fald ikke hvis ønsket er at være en potent rockband med tryk på ROCK og det er altså noget bandet forsøger at vise, at de gerne vil live. Men heller ikke her kommer det ordenligt til udtryk fordi størstedelen af numrene simpelthen ikke lægger op til energisk rockfest. Ikke længere i hvert fald.

Flere af albummet’s numre, hvor særligt titelnummeret, med sin herlige og friske guitarfigur vinder stærkt, har angiveligt hitpotentiale på p4 og det er helt sikkert også ønsket fra starten, da bandet signede med Mighty Music. Produktionsmæssigt lyder albummet friskt og let, med en herlig lækker produktion af Søren Andersen.  Der bliver kæmpet for at vinde mainstream publikummet og hatten af for det. Men om det, i Danmark, er vejen frem med letfordøjelig pop/rock med Oasis, som den tydeligste inspiration må tiden vise. Jeg håber det for Lucer. For de fortjener det.

En masse gamle fans vil absolut ryge her. Spændende bliver det hvor mange nye der kommer til.

Opsummering: Lucer har desværre pakket det frække og potente rock n roll udtryk væk på “Bring Me Good News”.  Istedet er det den store produktion og fokus på vokalmelodierne der er i højsæde her. Angiveligt for at skrive et hit, der kan vinde p4 lytterne. Øv, øv, øv!
Lyt specielt til: “Bring Me Good News” , “Something Original” , “Go Easy On Me”
For fans af: Oasis, Hellacopters, det nyere D-A-D

Lucer – Bring Me Good News udgives via Mighty Music/Target