3749_545079478851079_129452987_nÅrets sidste The New Shit navn er fundet og NU bliver det altså vildt! Så er I klar på at tage med på en syret rejse ud i musikken’s allermest kringlede og krogede øjeblikke? Godt så… Vi er glade for at kunne præsentere fusions-jazz-avantgarde-alt-muligt-mellem-himmel-og-jord-metallerne: Oxx!

“Hold da helt fast.” Dét samt meget mere var min første tanke, da jeg hørte Oxx for første gang. Her er der altså tale om et band, der tager den til helt nye højder på den danske scene. På de to udgivelser “S/T” fra 2012 og den nyeste EP “Bury The Ones We Love And Burn The Rest” fra i år tager trioen bestående af Bossen, Enøje, og Marley hånd om den danske metal og vrider den så hårdt, at det næsten gør ondt i ørene.

Med smertende skærebrænder vokaler, vanvittigt skæve riffs, disharmoniske soloer, drone og en saxofon som sendt fra helvede, er det stort set umuligt at give Oxx et egentligt genreprædikat. Lad os bare sige at de er helt deres egne, når de på én gang tager fat i alt fra mathcore og dødsmetal elementer og blander det med fusionjazzens skæve rytmik og et pift electronic.

Hvordan lyder det så? Hør selv her på nummeret “Terror”

Siden 2012 har Oxx terroriseret Aarhus’ metalscene. Men på trods af deres relativt korte levetid har bandet allerede spillet en del koncerter. Bl.a. på Beta på Amager forleden, som support for sludge metallerne i Torche.

I 2012 udgav bandet deres første EP “S/T”, som blev mixet af ingen ringere end produceren Steve Evetts, der er kendt for sit tidligere arbejde med bl.a. The Dillinger Escape Plan og Every Time I Die. Og netop The Dillinger Escape Plan er bandet der falder mig på sinde, når jeg hører Oxx. Begge bands gør sig nemlig i kontrasterne mellem vanvittig, og det der lyder som ukontrolleret kaos, til pludselig at gå helt ned i en rolig dynamik.

Lytteroplevelsen er stor hos Oxx, hvis man altså tager den tid det tager, at komme helt ind under huden på dem. (hvis det altså nogensinde sker rigtigt).

Men tag dog lige og nyd denne syrede video til nummeret “Sjælen er større end verden”, taget fra deres seneste udgivelse “Bury The Ones We Love And Burn The Rest”. Her kommer saxofonen for alvor til sin ret!

Oxx er det sidste navn for The New Shit 2015. Således har vi nu det fulde program klar til den store The New Shit Showcase i Pumpehuset d 9/1 2016.
Desværre har The Hyle måtte aflyse. Men frygt ej. I skal ikke snydes for en solid doom oplevelse. Vi har derfor inviteret sidste års doom metal band Gaia tilbage!

Årets The New Shit Showcase Line Up, som du kan opleve i Pumpehuset d 9/1 2016:

Grusom, Møl, Woes, Oxx, Cruelty’s Heart og Gaia

Link til event
Link til billet