TsjuderSå bliver det sgu ikke mere true black metal end med de norske ekstremer i Tsjuder. Med dannelse tilbage i 1993 har Tsjuder været med lige siden Norge for alvor gik i sort og de er heldigvis fortsat helvedes aktive. 

Senest er nordmændende nu på banen med “ANTILIV”, der blev smidt på gaden i slutningen af september.

Og lad mig bare sige det med det samme. Folk der er trætte af høre på hvor populært den såkaldte hipster black er blevet kan godt kaste sig over “ANTILIV” omgående. Her er der ikke skyggen af velfriserede  pæne shoegaze drenge. Her er der derimod dømt møgbeskidt corpsepaint smadder på fuld skrue. Og det er på mange måder befriende!

Fra starten går med “Kaos” og 8 numre frem bliver der ikke holdt tilbage på noget som helst tidspunkt. Den reneste form for punket ekstrem black metal bliver serveret i et lyrisk univers, hvor der naturligvis bliver skreget på norsk.

Med titler som “Norge” , “Djevelens Mesterverk” , “Ved Ferdens Ende” og “Antiliv” kunne man godt argumentere for at klichéerne måske kammer over. Det gør de måske også på nogle punkter. Men Tsjuder er dem de nu engang er og det er altså klassisk norsk black metal. Det har det været siden 1993 og det kommer de aldrig til at ændre på. Men hvorfor også gøre det éns formel holder?

De 8 numre på “ANTILIV” oser af den reneste form for aggression og det er både i uptempo numre som den punkede “Djevelens Mesterverk” til midttempo baskeren “Antiliv”.

Skal det være sort og koldt i 2015 så lad det for fanden være Tsjuder med “ANTILIV! ”

Opsummering: Her i 2015, hvor black metal efterhånden er kommet ud i så mange forskellige afkroge i det musikalske billede, er det befriende at høre et band som Tsjuder. De gør præcis det de skal. At skrive den reneste og mest upolerede form for norsk ekstrem black metal der findes. Det er så voldsomt, så beskidt, så mørkt og simpelthen bare så ægte. Alle med hang til black metal skal høre den her plade! For det er sådan det skal gøres!

Hør: “Djevelens Mesterverk” , “Kaos”, “Norge”  og “Antiliv”

For fans af: Mayhem, Darkthrone og Taake


Tsjuder – ANTILIV udgives via Season Of Mist