Myrur på Roskilde Festival. Foto: Weiss

Myrur på Roskilde Festival. Foto: Weiss

Hypen omkring Myrkur op til koncerten på Roskilde Festival har været kæmpe stor. Også for stor skulle det vise sig. Hovedpersonen kunne ikke følge med da det gjaldt. 

 

Nogle gange er det vigtigt at takke de folk der er der for én. En sådan tak bør Amalie Bruun aka Myrkur have givet sine med-musikanter lige efter hendes debutkoncert på Roskilde natten til søndag.

For uden deres kæmpe store professionalisme, kunne det her være blevet langt mere pinligt end det rent faktisk blev.

For at blive i Myrkur’s univers så lad os bare sige, at den natur-elskende black metal kvinde, blev kastet for ulvene denne aften på Roskilde. Men takker man ja til sådan et job så må det bære eller briste. Roskilde er en stor mundfuld for alle!

Efter en klodset start hvor teknikken drillede og med en lille forsinkelse på 15 minutter sparkede Myrkur deres koncert igang.

Det var tydeligt allerede fra start, at Amalie Bruun mangler erfaring på en scene, som udøvende Black metal musiker. Noget så simpelt som at skifte en guitar til en anden undervejs er set mere professionelt udført hos en amatør musiker i Wacken Metal Battle end det var tilfælde her og så var pauserne mellem hvert nummer simpelthen for lange.

Men hvad der derimod er hendes sande styrke skal ses i kompositionerne. Hendes rene skønsang kombineret med det norske pigekor gav en smuk og nærmest drømmende effekt, når denne blev sat op imod det flænsende guitararbejde fra Teloch. Her har Myrkur fat i noget af det helt rigtige! Og det var skønt at få bevist og bekræftet én gang for alle, at musikken altså holder live!

Og så er vi tilbage igen hvor vi startede, for hvor musikken holder skal der virkelig arbejdes på bandets performance. Enten så skal Amalie smide guitaren langt, langt væk (spillede hun overhoved på den?) og fokusere endnu mere på hendes sande styrke, som altså er vokalerne og ellers skal hun få sig en guitarcoach omgående. Det sejlede uhørt meget for en artist på så stor en festival som Roskilde.

Myrkur fik sin debutkoncert og efter blot 35 minutter takkede bandet af. Sangene holdt langt henad vejen, men du godeste hvor skal der arbejdes hårdt på performance før det virkelig kan tage fart for Myrkur. Nogle gange blev det sgu’ en anelse tåkrummende.

4-penta