In TimesDet har taget sin tid. Men nu er vi endelig klar med en anmeldelse af det seneste udspil med de norske troldmænd i Enslaved. 

Det har taget lang tid. Lang tid fordi det, som titlen også antyder, er et album der kræver tid.  Tid til at vokse, tid til at blive gået i dybden med og tid til at udfolde sig.

For “In Times” er bestemt ikke et let album at komme igennem. Det siger sig selv at med kun 6 numre og en spilletid på næsten en time, er der rigeligt med materiale at komme igennem.

Men hvor går tiden dog hurtigt når man hører “In Times”. Albummets korteste nummer er det 8.11 minutter lange “Nauthir Bleeding” og det længste er titelnummeret på 10.45 minutter.

På de 6 numre folder Enslaved deres musikalske kunnen ud i fuld flor. Der er nye detaljer som hele tiden dukker op for hver gang man høre albummet og det er i sig selv stor kunst!
Som sådan går albummet meget fint i tråd med den forrige og helt igennem suveræne “RIITIIR”.
Det er længe, længe siden at bandet fra Norge har gjort sig i rendyrket black metal og det får vi bestemt heller ikke på “In Times”, men så alligevel lidt. For bandet har bestemt ikke glemt de mere ekstreme passager i sangskrivningen.

Men der hvor bandet for alvor vinder er deres kunnen i at variere deres musikalske udtryk, så de hårdtpumpede og ekstreme passager bliver afbrudt af de smukke, melodiske og super atmosfæriske stykker, hvor Grutle Kjellson’s clean vokal kommer til sin ret på flotteste vis. Dynamikken på “In Times” er derfor skruet sammen på den helt perfekte måde.

Man fornemmer samtidig at albummet rummer en stor portion kølighed. Man fornemmer at Enslaved ikke har glemt hvor de kommer fra. Med de store atmosfæriske armbevægelser der er på  “In Times” og særligt på numre som førnævnte “Nauthir Bleeding” og “One Thousand Years Of Rain” , er det let at tænke sig til de store skove og regnfulde dage i deres hjemstavn i Bergen, hvor inspirationen til albummet har sine rødder.

“In Times” er et must for enhver Enslaved fan og for den metal fan der er glad for nordisk og skandinavisk melankoli og atmosfære i sin metal.

Enslaved spiller på Roskilde Festival til sommer. Og med dette album i ryggen er det naturligvis et scoop for Roskilde at kunne præsentere Enslaved, som et af de stærkeste metalbands der er på tour i år!

Opsummering
 : “In Times” er et flot album, der vokser for hver gang man høre det. Det er et langt album, som kræver din tid som lytter. Det er nordisk melankoli og atmosfære krydret med en god portion råstyrke. Det er som det skal være når bandet hedder Enslaved!

Lyt specielt til: “Thurisaz Dreaming” , “Building With Fire” og “One Thousand Years of Rain”

For fans af: Satyricon og …. Enslaved (hvem fann’ lyder som Enslaved i disse dage?)

Enslaved – In Times udgives via Nuclear Blast