MERCENARY coverAalborgensiske Mercenary viser hvordan Göteborg lyder i Danmark.

Et band der i nyere tid har åbnet sig mere og mere op for mig må uden tvivl være Mercenary. Hvor de førhen har skræmt mig lidt væk med at de af flere mennesker defineres som værende lidt power metal i det, så har alle deres facetter og sammenkog af meget mere end dét, virkelig begyndt at appellere. Så da jeg samtidig fandt ud af at de var ude med sprit-ny plade, kunne det jo ikke være meget bedre!

Melodien er stadigvæk det helt store omdrejningspunkt hos Mercenary. Der er tryk på rytmesektionen, guitarerne drøner derudaf med iørefaldende riffs og lækre soli. Men som det tit er, så ligger hele identiteten hos vokalist René Pedersen. Den mand besidder sgu noget af en stemme, der med øjne og ører langt over øresund og over mod Göteborg , gør kunsten udi både brøl, growl og skønsang.

Men det er desværre også de numre der lægger for stor lid til at René skal bære det, der simpelthen bliver lidt for flødebollet i længden (her tænker jeg fx på “Starving Eyes”)… Men så er det også heldigt at numre som den aggressive “Generation Hate”, den storladne “Dreamstate Machine” og den melodisk groovende “Forever The Unknown”, også er på skiven!

Mercenary har med ét vist (igen) hvorfor de er et af de bands i Danmark der har gjort sig aller mest fortjent til opmærksomhed fra udlandet. Og med “Through Our Darkest Days” må vi jo se om den så kommer… Det burde den!

8-penta “Through Our Darkest Days” udkommer via Noiseart Records/Target Distribution