hardcore showdown lilleEn-dags festivalen 1 Day Hardcore Showdown løber af stablen lige straks, nemlig d. 17/8! – og vi bringer her lidt om arrangementet og hvorfor man bør tage en tur forbi!

Der er her i August et arrangement i Amager Bio/BETA, stablet på benene af 3rd Tsunami Agency og Screaming Records, og det er et ganske spændende et af slagsen! Den står nemlig på hardcore (deraf navnet..)! Og hvor mange genre-specifikke små-festivaler måske har svært ved at fylde på og skabe opmærksomhed, så mener jeg at 1-Day Hardcore Showdown har formået at skrue et program sammen der både ser frem og skuer tilbage – og både har stort og småt. Så lidt til enhver smag, både til dem der foretrækker musikken som undergrund og til dem der kommer for hovednavne og måske slår øjenene op for et nyt band eller to!

Om arrangementet
Foruden at levere en helvedes masse hårdslående hardcore, så handler arrangementet i stor stil også om at sætte fokus på forskellige samfundsmæssige punkter, såsom dyrevelfærd, alkhohol-“kultur” (som det nævnes), menneskerettigheder, fødevareindustrien samt miljøet som helhed.

Omgivelserne
Både Amager Bio samt lillebroren BETA vil blive taget i brug denne dag, så forvent ikke for mange pauser imellem de optrædende! Skulle der imidlertid være behov for et pusterum vil der i det store udendørts gårdrums-areal være boder der sælger veganer-mad samt et loppemarked hvor folk kan komme og sælge gamle shorts, t-shirts, skateboards, trøjer samt andet hardcore-relaterede ting og sager!

Musikken
Og det de fleste nok kommer for – nemlig musikken – er også i år både varieret og har lidt for enhver smag!
Kigger man øverst på plakaten finder man hovednavnene MISFITS samt SICK OF IT ALL. Behøves disse bands større introduktion, tror jeg ikke det her arrangement er noget for dig.. Men for god ordens skyld – Misfits er et af pionererne inden for hardcore og punk, og deres referencer til sci-fi og horror samt ikoniske “Devil-lock” frisurer. Musikalsk står de for noget af det mest ikoniske hardcore fra slut-70’erne, start-80’erne og 90’erne!
Sick Of It All er et band der ikke er bange for at have en mening, og i 25 år har de leveret melodiøs hardcore af aller skarpeste skuffe! Og lur mig om ikke der er et par stykker der ser frem til at høre klassikeren “Step Down” live!

Længere nede på plakaten finder man det kvinde-frontede metalcore/hardcore navn Walls Of Jericho, de danske post-hardcore-veteraner i The Psyke Project, crossover/hardcore navnet Broken Teeth fra USA, samt Oi!-legenderne fra The Last Resort!

Tidligere på dagen åbner BETA dørene op for en flok spændende nye navne, heriblandt Halshug fra København, Beyond Pink fra Sverige, Haraball fra Norge, No Love fra Vejle/Fredericia, samt Slöa Knivar ligeledes fra Sverige!

Der vil desuden være Spoken Word-optrædener med Greg Bennick (mest kendt fra bandet TRIAL) der vil fortælle om menneskelig kommunikation, frygt samt miljørelaterede mærkesager!

TIDSPLAN d. 17/8:

BETA
HALSHUG (DK) 16:00 – 16:20
BEYOND PINK (SE) 16:30 – 16:50
HARABALL (NO) 17:05 – 17:25
NO LOVE (DK) 17:40 – 18:00
SLÖA KNIVAR (SE) 18:10 – 18:30

GREG BENNICK 19:55 – 20:15
GREG BENNICK 22:00 – 22:25

AMAGER BIO
THE LAST RESORT 18:30 – 19:10
BROKEN TEETH 19:25 – 19:55
WALLS OF JERICHO 20:15 – 20:55
THE PSYKE PROJECT 21:15 – 21:55
SICK OF IT ALL 22:25 – 23:25
MISFITS 23:55 – 00:55

 

Praktisk:
Facebook-side
Facebook-event
Billetsalg (270kr+Gebyr)

hardcore showdown