IMG_2135[1]Den første søndag på Malmö Festivalen stod i hard rockens og metallens tegn. Festivalen havde linet et varieret program op bestående af Crazy Lixx, Bullet og Cult Of Luna og hermed følger anmeldelser af de første to bands. 

Crazy Lixx

Første band på scenen denne aften var Crazy Lixx. Et af Sveriges mest populære bands indenfor sleaze metal. Og til folk der endnu ikke er bekendt med sleaze må den bedste beskrivelse være en genre, der tager udgangspunkt i 80’ernes glam metal scene og giver den et skud punk oven i hatten.

På trods af let-regn var der okay med mennesker, da Crazy Lixx gik på scenen, med deres let-spiselige og melodiske sleaze metal. Det står dog hurtigt klart, at Crazy Lixx simpelthen mangler et ordenligt bagkatalog. For stort set alle deres numre lyder komplet ens og stort set samtlige sleaze bands i stil med Crazy Lixx både ser ud og lyder nøjagtig ens. Og det ender kort og godt med at blive en smule kedeligt i længden.

Vokalist Danny Rexon forsøger ellers at få godt gang i publikum, men det er svært når regnen står på og folk står i staver foran scenen og nærmest er urokkelige. Og netop Danny Rexon havde måske ikke den bedste dag på kontoret, der var i hvert fald flere gange hvor vokalen lød direkte falsk.

Selvom Crazy Lixx efterhånden er et klassisk navn i sleaze bølgen fra Sverige, så har jeg simpelthen svært ved at se hvorfor, når f.eks et band som Crashdiet har langt mere at byde på i denne genre. I Malmö denne aften beviste Crazy Lixx i hvert fald ikke det store.

4-penta

 

 

 

Bullet

IMG_2141[1]Så kom der derimod HELT andre boller på suppen, da svenskernes heavy metal helte Bullet ramte selv samme scene, blot en time efter Crazy Lixx. Nu stod den på fede riffs, demin and leather og godt med falset-vokal! Og tak skal du have hvor vi fik så hatten passede!

Der blev lagt ud med “Midnight Oil” fra den nyeste skive Full Pull. Et album der vokser og vokser hver gang den bliver spillet live. Det samme kan man også sige om Bullet, som jeg efterhånden har set en del gange nu. De bliver simpelthen et bedre og bedre live act, og deres publikum ligeså større og større. Der er ingen tvivl om, at dette band har nydt godt af at blive signet på Nuclear Blast, for Bullet drøner derud af i et højt, højt tempo uden at se sig tilbage.

Men successen er også fortjent, for modsat Crazy Lixx, så har Bullet skrevet en række fede numre, der fortjener stor opmærksomhed og heldigvis fik vi dem alle serveret denne aften i Malmö! “Stay Wild” , ” Highway Pirates” “Rush Hour” og den uundgåelige “Bite The Bullet” sikrede fællessang i det svenske.

Nøglen til Bullet’s stigende popularitet skal udover numrene findes i bandets fremtræden. Der bliver spillet på samtlige klichéer indenforbullet bus genren. Men de lægger heller ikke skjul på, at de er et band der spiller på klichéerne. De elsker det de gør og det kan man mærke hver gang de står på scenen. De har en fremtræden og en energi der smitter af og man kan simpelthen ikke lade vær med at stå med et stort smil på læben, når man er vidne til en af Bullet’s medrivende koncerter. Det er kort sagt skide skægt at være en del af Bullet’s heavy metal univers fyldt med højt tempo, fede riffs, falset vokaler, ild, læderjakker og gamle tour-busser!

Tak for endnu en fed koncert, Bullet! Og hvad så med lige at vende den gamle Volvo mod Danmark igen snart?

9-penta