DarkDaysofSolace-eflyerMERCENARY og ESSENCE er begge aktuelle med nye albums i 2013 og det skal fejres med tours i både ind og – udland. Touren bringer de to bands rundt i hele Danmark til september/oktober.

Det sidste årti har MERCENARY været et af de mest aktive danske metalbands. En usædvanlig kombination af melodi og aggression; af genremæssige udtryk og vokaltyper, samt atmosfæriske keyboardflader, tunge riffs, iørefaldende omkvæd og ekvilibristiske guitarsoloer har givet bandet et unikt og let genkendeligt udtryk.

Efter ændring af line-up i 2009 præsenterede MERCENARY med udgivelsen af albummet “Metamorphosis” i 2011 en tungere og mere aggressiv version af deres musik. Bandet spillede efter udgivelsen over 65 koncerter, der udover Danmark og det øvrige Europa også bragte dem til Moskva til et velbesøgt headlinershow.

2013 byder på store ting for bandet der ovenpå de mange koncerter i 2011 har brugt hele 2012 på at fordybe sig i at skrive og gennemarbejde deres 7. album, “Through Our Darkest Days“, der udkommer gennem NoiseArt Records 26. juli.”. Den nye plade er indspillet ved, og produceret af, Jacob Hansen i foråret 2013.

De unge danske thrash metallere i ESSENCE er endelig tilbage i Danmark.  Bandet har optrådt på flere festivaler i ind- og udland. I sit nye arsenal af musik, og i forlængelse af udgivelsen af ”Last Night of Solace” d. 29. marts via NoiseArt Records, lancerer bandet også flere nye initiativer – her iblandt en spritny musikvideo, live album, ”behind the scenes” videoer, en mini-dokumentar og meget, meget mere. Kanonerne er på alle måder kørt i stilling til et brag af energiske danske shows når Danmarks nye, unge metal-institution endnu en gang vender tilbage til dansk jord!

DATOER

26-sep, Kolding, Godset // 27-sep, Herning, Fermaten // 28-sep, Horsens, Kulisselageret

04-okt, Lyngby, Templet // 05-okt, Aarhus, Club Brutal

11-okt, Aalborg, Studenterhuset // 12-okt, Vejle, Bygningen

18-okt, København, Vega // 19-okt, Odense, Kansas City