battle beastFinlands nyere skud på stammen af melodiske heavy metal bands er ude med deres andet album. Battle Beast hedder bandet og udgivelsen har fået samme navn. 

Da Battle Beast i 2008 vandt Wacken Metal Battle var det Nuclear Blast, der var de første ude med pladekontrakten og nu 4 år efter kommer bandets anden udgivelse så på gaden idag.

Bandet har fået ny kvinde i front i form af Noora Louhimo og med hende på vokal er Battle Beast i den grad godt kørende. Hendes vokal mestre alt fra blid skønsang til rå og ofte alt ødelæggende highpitch screaming, så selv Rob Halford må spærre øjnene langt op af imponering!

Musikalsk er Battle Beast et sammensurium af Accept’s hårdtpumpende heavy metal riff-arbejde, med et drys af Nightwish’ episke lydbillede, tilsat et pift af Ghost’s sans for melodier og en god portion warriors-kill-the-posers-attitude ala Manowar!  Det her mine damer og herrer er episk melodisk heavy metal, med et godt strejf af moderne electronic og synth (SHIT tænker du, imens du undrende spørger: “kan det være fedt?”). Tilpas cheesy og storslået. Kort sagt: jeg er vild med det! Jeg siger ikke man skal være enig med mig, men hold kæft hvor jeg synes det er fedt.

Og hvad er det så jeg synes er så fedt ved det her band?

Det er simpelthen deres gå-på-attitude. Vi spiller det her fordi vi synes det er fedt og kan man lide det eller ej, det er vi sådan set ligegalde med. Det er det man fornemmer når man lytter til udgivelsen. Det er glad heavy rock – nærmest heavy pop (!?), med utrolig stærke melodiske omkvæd, der sætter sig med det samme og slutter sig om dig, inden du når at sige Beast! Rent lydmæssigt skal du tænke på de store midt 80’er udgivelser med Judas Priest “Turbo” og Iron Maiden’s “Somewhere In Time”, som de helt store eksempler.

Bandets sans for melodier er deres stærkeste kort. Og dem er der godt nok mange af. Allerede fra åbneren “Let It Roar”, til mine personlige favoritter “Out of Control”, “Out on The Streets”, bandets første single “Into The Heart Of Danger” og til uptempo-slageren “Machine Revolution”.

Armbevægelserne og det store lydbillede er til at føle på, men sådan mener jeg også det bør og skal være.

Er man til heavy metal med melodier og store armbevægelser, er denne udgivelse stærkt anbefalelsesværdig. Kan man derimod på ingen måde klare melodier og poleret produktioner skal man holde sig langt væk fra Battle Beast. Jeg er sikker på, at havde man boet i Tyskland, Sverige eller Finland var glæden over dette band og denne udgivelse langt større. Så, igen, satans osse’, at jeg ikke bor i Tyskland! ;)

9-penta

 

 Battle Beast – Battle Beast udgives 17/5 2013 via Nuclear Blast/Sony