IMG_1134De finske goth n roll vampyrer var på visit i Danmark, da de forleden gæstede Lions & Barrels på Østerbro i København, på et led i deres ganske omfattende “I Know What You Did Last Summer”-tour. En turné  i kølvandet på deres nyeste album “X”.

Baby Jane supporter The 69 Eyes på hele deres skandinaviske tour og det var da også et veloplagt svensk sleaze-band, der gik på scenen inden finnerne. Med deres høje hår, rockstar outfitt, godt med tattoos og festlig hard rock, er Baby Jane et klassisk billede på den svenske sleaze-bølge vi ser i øjeblikket og de skuffede da bestemt heller ikke publikum denne aften.

Lions & Barrels er et sted jeg har et lidt underligt forhold til. Sportscaféen ved Parken der forsøger at lade The Rocks ånd leve videre i disse omgivelser. Jeg synes sgu ikke helt det rammer mig må jeg ærligt indrømme. Ikke desto mindre var det her The 69 Eyes kom forbi og det måtte man selv sagt ikke misse. Jeg er vild med deres seneste udgivelse “X”, som jeg synes har så utrolig meget nerve og sjæl i sig. Det står også rigtig hurtigt klart, at netop “X” er i fokus denne aften, med hele 7 numre fra den nye skive.

Bandet ligner i deres attitude indbegrebet af rigtige rockstars. I ført solbriller stort set over hele linjen og en herlig portion energi sparker Jyrki69 og co. koncerten igang med åbneren på  X “Love Runs Away”.

Lige så lidt jeg finder Lions & Barrels interessant lige så god er stedets lyd denne aften. For hold da kæft hvor sidder den lige i skabet. Højt og med hvert et instrument i fokus. Det kan faktisk ikke være bedre. Og jo mere jeg ser på spillestedets relativt små højtalere på scenen jo mere til grin bliver sammenligningen med Manowar’s setup fra om mandagen. Til The 69 Eyes var lyden både højere og gik langt mere igennem og uden udsving, end til true metallernes bombastiske festival set up i Vega. Ironisk!

IMG_1136Jyrki69 er The 69 Eyes mand i centrum. Hans utrolig fede vokal ER for mig The 69 Eyes. Den mørke og dybe røst er så fandens fed og denne aften klinger den fantastisk godt med resten af bandet. Hans attitude og indlevelse på scenen gør ham samtidig til en rigtig god frontmand, da kontakten til sit publikum bliver opretholdt til perfektion – publikum er med ham og han er med sit publikum!

Hvad der desværre hæmmer denne aftens koncert er dens længde. The 69 Eyes har simpelthen ikke bagkataloget til, at kunne holde en koncert interessant i halvanden time. Numrene er for ens i deres tempo og i dynamikken og efter godt og vel en time begynder stemningen, at falde betydeligt blandt publikum, hvilket jeg tilskriver den manglende variation. Denne kommer dog midtvejs i sættet med aftenens udentvivl bedste nummer “Borderline” – også fra den nye “X”. Jeg er vild med dette nummers beroligende og tilbagelænede groove. Bandet svinger simpelthen så fandens godt med Jyrki’s dybe røst i “Borderline”.

The 69 Eyes slutter koncerten af med tre-kløveret “The Chair”, “Brandon Lee” og “Lost Boys”efter godt og vel halvanden time og 18 numre fra de finske goth rockere. Alt i alt i en rigtig god koncert, der dog godt kunne være 20 min. kortere. Men også en koncert, hvor “X” fik vist sit værd, som en plade med stort live-potentiale. Kom snart igen!!

7-penta