Power_artworkSønderjyske Impalers er efter et par demoudgivelser i sækken nu  klar med debuten “Power Behind the Throne.” Og det er en debut fans af old school thrash metal sagtens kan investere i.  

“Power Behind the Throne” består af i alt 9 numre, der alle oser af rendyrket og rå thrash metal uden så meget pis. Det er lige på og hårdt, med inspiration hentet fra særligt den tyske del af 80ernes thrash scene med Kreator og Sodom, som klare bannerfører. Jeg synes sgu det er sejt, at nye bands fortsat holder fanen højt for den rene og rå thrash.

Albummet åbnes med den ganske atmosfæriske “Fear”, der med intro’en sender mine tanker direkte tilbage på “Call of The Ktulu” med Metallica fra deres Ride the Lightning-skive.

Herefter går det derud af i højt fræsende tempo på stort set hele skiven, inden der brydes lidt i dynamikken på “When The World Hungers”. Et forfriskende pust oven på den hurtige thrash. Her ser man Impalers i et langt mere melankolsk og melodisk hjørne. Noget jeg måske har savnet lidt på de andre nummer, hvor hurtighed og det brutale udtryk har været i centrum. Desværre er der ingen vokal på nummeret, hvilket jeg synes er utrolig ærgerligt, da det i den grad ville have sat prikken over i’et, på hvad der kunne være skivens bedste nummer, hvis der dog bare havde været vokal på. En vokal der iøvrigt er super fed hos Impalers!

Produktionen på albummet er dejlig rå. På ingen måde poleret og sender endnu engang tankerne tilbage på de tidlige 80’er produktioner.

Jo Impalers kan godt være glade for denne udgivelse, for nu er vejen bannet for bandet og med fremtidige udgivelser, med et større fokus på variation i sangene, kan det godt gå hen og blive stort hos disse unge gutter!

7-penta