prettymaidsSå er de danske heavy metal mestre i Pretty Maids snart på gaden med deres 14 studiealbum “Motherland”. 

Motherland er som sådan et klassisk Pretty Maids album. 13 numre der alle har fokus på de store, svulstige melodier, med en go portion distortion og riffstærke elementer.

Bandet har atter valgt Jacob Hansen som producer. Hansen stod også bag den forrygende forrige Pandemonium-udgivelse, som jeg mener er noget af det bedste fra Pretty Maids side siden Red, Hot and Heavy. Spørgsmålet er så bare om Motherland kan leve op til Pandemonium? Mit endelige svar på dette er, at det kan den ikke.

For det første er melodierne på Motherland ikke på samme måde  iørefaldende som på forgængeren. Men når det er sagt, så er det bestemt ikke fordi, der ikke er numre af høj kvalitet på Motherland. Standarden på Pandemonium var bare vanvittig højt.  Numre som åbneren “Mother Of All Lies” er en herlig melodisk heavy basker og albummets nummer 2 “To Fool af Nation” har et af de flotteste guitartemaer fra Pretty Maids hånd længe. Motherland er som sådan et klassisk Pretty Maids album i sin opbygning. Vi får det hårde med det bløde og et nummer som “Sad To See You Suffer,” skal nok blive en radiofænger i samme stil som “Little Drops Of Heaven”.

Men hvad er det så jeg synes Motherland mangler? Motherland mangler helt bassalt noget råhed og noget aggressivitet . Bandet ønsker udentvivl at leve i 2013 og det gør de som sådan også på Motherland. Det har Jacob Hansen sørget for, med en lydproduktion, der er så ren, pæn, poleret – og ja poppet – at det nærmest bliver for meget. Jeg forstår ikke hvorfor man ønsker, at give et så fedt heavy metal band en så overproduceret lyd istedet for, at give dem noget der egentlig klæder dem: et råt og upoleret musikalsk udtryk. Der er blevet lagt så meget rumklang, flanger og overdub effekter på Ronnie Atkins stemmepragt at charmen ryger, hvilket jeg synes er en kæmpe skam.

Mere 1985 og mindre 2013 og Motherland ville have gjort det bedre!

Pretty Maids – Motherland udgives via Frontiers/Target Distribution d 22 marts6-penta