Redwood Hill - DescenderEt af Danmarks største metal-håb, post-black metal bandet Redwood Hill, er netop nu på gaden med debutpladen “Descender”. Kan den leve op til forventningerne? Nej. Men den gør en helt masse andre, fantastiske, ting!

For når det kommer til alt “post”- metal gøgl, så er en af hovedingredienserne næsten altid, at det hjernevridende kombineres med det uforudsigelige og komplet bindegale. Smid det ned i kedlen sammen med en god omgang kuldeskær nordisk black metal, og du har Redwood Hill!
Det er gået utroligt stærkt for bandet i deres relativt korte levetid, og de har da også på nuværende tidspunkt spillet prestigefyldte Copenhell og Roskilde Festival, samt høstet utallige roser for deres energiske og indlevende liveoptrædener.

Descender samler op hvor vi kender Redwood Hill, og nummeret “Aten” er klassisk dragende, koldt og storladent med monotonien som et af de gennemgående elementer i deres uforudsigelige univers. Det lyder måske mærkeligt, men det giver god mening når pladen er på anlægget.
Bandets mest genkendelige sang “Dybbuk” har på plade fået ENDNU mere pondus, næsten så man kan mærke åndedrættet komme fra scenen badet i røg! Den skærer lige igennem både sten, is og jern, som en landmine fyldt med sylespidse diamanter. Satans lækkert!!!

Numrene på pladen formår alle at skabe sit eget udtryk og lydbillede, og hver især er de med til at fastholde den komplette hypnose til fulde! Der forbliver masser af interessante elementer, som fx på “Tristesse” der med tysk lyrik og utrooooligt dragende intro holder det uventede element lige ved døren og udtrykket “stilhed før stormen” får i dén grad betydning her. “Poseidon” og “Croatoan” sætter tempoet lidt ned og gør plads til hobevis af melodier og storladne soundscapes.
Pladens sidste nummer “September” holder igen det tårnhøje niveau. Her smækkes der ægte post-hardcore elementer ind, som vi bedst kender dem fra de danske undergrunds-legender i The Psyke Project, hvor specielt det nærmest undergangs-drevne kaos er med til at definere skønheden i musikken.

Jeg kan høre mange forskellige ting i Redwood Hill’s (post-)apokalyptiske musik. Det er alt fra Cult Of Luna og Alcest over i The Psyke Project, men også ting som fx Wolves In The Throne Room, Blut Aus Nord, Agalloch og Enslaved fylder en del i det særegne lydbillede. Et stort potpourri, lige så passende som det der ses på albumcoveret.
Vi har tidligere været inde på at Danmark ikke har formået at skabe noget unikt som samtidigt er godt. Det har Redwood Hill gjort op med, og skabt et værk der kan være Danmark bekendt! Sjovt som noget så apokalyptisk og hærgende kan bane vej for nye begyndelser.
9-penta “Descender” udgives idag d. 13/2/2013 og kan købes via http://redwoodhill.bandcamp.com.”