Det var blevet tirsdag aften og dermed tid til Dragonforce, et band der har nydt godt af Guitar hero til at blive kendt i den brede offentlighed og det stod bestemt også klart da man så publikum denne tirsdag aften. Og lad os lige blive ved dem et øjeblik, kort før det første band skulle på, var der et godt solidt fremmøde, ikke langt fra hvad der endte med at være totalt. Gulvet på Train var fyldt uden at man stod alt for tæt, så det må siges at være flot sådan en tirsdag aften. Det var dog det mest blandede publikum jeg til dato har set til en metalkoncert, der var alt fra børn, piger i lyserødt tøj, gamle damer med knæklys øreringe, gamle mænd og selvfølgelig klassiske metal fans.

Men så var det så også tid til første band:

 

Kissin’ Dynamite

Så var der sgu højt hår og tætsiddende tøj for alle pengene! Kissin’ Dynamite spiller en solid omgangs 80’er metal, musikken er der ikke så meget mere at sige om, der var små fejl, men ellers spillede de unge fyre bare for fuld knald med en festlig omgang metal, og dét kombineret med et band der tydeligvis elskede at være på scenen, og en forsanger der havde en fantastisk kontakt med publikum. Et publikum der var med fra første sang, der blev sunget med på omkvædene, takt faste ”hey hey hey” råb med armene i vejret, ledt an af forsangeren Hannes der bl.a. dansede rundt i en kongekappe. Det var klichéfyldt , men med respekt og med den fest der skulle til for at gøre publikum klar. Så som opvarmnings for et band som Dragonforce må man sige de gjorde deres job perfekt. Derfor skal karakteren også ses i det lys af, at de var det perfekte opvarmningsband.

 

 

 

Huntress
I pausen mellem de to opvarmnings bands kom nogle småtegn på at noget var helt galt, da en af de unge drenge til festen valgt at danse lidt ”gangnam style” for underholder sig selv og sin ven.. det var helt igennem forkert! Og den unge dreng er formenligt også blev noget skuffet da Huntress gik på scenen, for pludselig stod vi med et band der spillede en tung heavy med doom og thrash elementer.. hvilket dræbte 95 % af stemningen blandt publikum – det var sgu ikke det folk ville have, og at man så havde valgt en band hvor den kvindelige vokalist var helt forfærdelig, gjorde det bestemt ikke bedre. Hun var faktisk ok når hun valget synge i de dybe toner og endda growle lidt, men for satan hvor var hendes evige skrigeri forfærdeligt at høre på – jeg har hørt katte skrige der var mindre smertefuldt end det her. Så alt det som Kissin’ Dynamite havde bygget op var nu væk og folk var døde. Nogle har fejlet helt her. At booke et så jammerligt opvarmnings band er set før, men at de ikke passer ind rent genremæssigt, og tydeligvist havde den forkert plads af de to opvarmningsbands, var bare dumt.. Det var jo ikke første show på turen, men ja bandet spillede da ok, men det blev dræbt af alt det skrigeri.

 

 

 

Dragonforce
Så var det tid til aftens hovednavn Dragonforce. De virkede klar og som om de nød at være på scenen, hvilket jo er en god start og sætlisten var den samme, som man havde set ved de andre shows på touren. Den var derfor prøvet godt af. En god blanding af nyt og gammelt, så man skulle jo mene alt kun kunne være godt.
Men og der er en del men’er. Den episke vokal et band som Dragonforce har brug for, manglede meget af tiden. Den var alt for svag og det virkede både som om, der burde været skruet mere op. Som om der ikke blev sunget igennem. Det blev derfor ofte kun ved omkvædende, at det blev rigtigt godt.
På samme måde kan man sige om guitarspillet, som jo er en meget essentiel del af musikken i Dragonforce – hvilket også er grunden til det virker så godt i Guitar Hero. Jeg kunne faktisk godt lide at lidt af den meget producerede lyd forsvandt live, og det hele fik et mere råt og upoleret udtryk. Problemet opstod derimod da man syntes at man er så dygtig til at spille, at man da lige igen og igen skal vise man kan spille hurtigt på sin guitar, imens man holder fjollet på den og laver synkronspring.. og det er da meget fint med noget show. Men når det at være showman så medfører at lydbilledet bliver en omgang rod, er det sgu trist. For der var faktisk perioder af koncerten, hvor der rent faktisk blev holdt fokus, og de viste at de kan spille langt bedre live end deres ry fortæller.
Så derfor bliver det aldrig bedre end halvgodt. Så Dragonforce. Få nu styr på den lyd og hold fokus! Så ville I blive langt federe at se live. For I har de gode numre og showelementet. Men indtil da, jamen så holder jeg mig bare til lytte til jer herhjemme

 

 

Denne koncert er gæsteanmeldt af vores u-lands (Jylland) korrespondent Martin Horn Pedersen