Jysk dødscore med international lyd. Danske Blood Label viser tænder på Existence Expires!

Vi har meget core herhjemme. Meget core! Endnu mere core end vi vil indrømme. Faktisk så meget, at core bands ikke rigtig selv vil indrømme at de lyder af core. Core i sådan et omfang, at der findes på nye kreative betegnelser og undvigelser for ikke at falde inden for denne ramme, og rigtig meget af den her core ender blot i bunken af core hvor core er core.
Se selv – rigtig meget core.

Men få bands formår dog at prikke til min interesse. Der er vores danske stolthed Mnemic, der presser en del melodisk snilde ind mellem linierne. Der er upcoming-bandet Opiate der med sin tekniske overbevisning ligger lunt i svinget til en international karriere. Der er Helhorse der bringer slugde og stoner elemenerne på sin plads mellem hardcore-elementerne.
Og nu er der Blood Label!

Deres plade “Existance Expires” oser nemlig af international appel, fed lyd og et band der har fingrene skruet ordentligt på, og knappen på smadderboksen er sat på 11. Standarden er sat fra første track!
De har breakdowns, åh ja, de har breaksdowns! Det har core jo! Men hvor der er det nærmest en-dimensionelle “BOOM” breakdown, der ses hos meget deathcore for tiden, er der en del mere finesse over Blood Label, og det flyder meget bedre med musikken – lidt i stil med Every Time I Die og The Chariot, hvor det bliver elementer i musikken frem for letkøbte gimmicks.

Hvad der viser sig at være Blood Label’s styrke viser sig dog også at være pladens svaghed – numrene flyder desværre lidt for meget ud i hinanden, og selvom Kenneth Klitte er en glimrende vokalist, bliver det lidt ensformigt i længden – desværre! For jeg kan høre at de her drenge er kommet for at rive kinderne af dit kranie og dele musikalske massetæsk ud til alle de andre core bands i Danmark som pt. bare “prøver”. Watch and learn, guys – Blood Label ved hvor skabet skal stå.

 

Pladen kan hentes gratis fra bandets bandcamp-side

8-penta