Så er heavy metal legenderne Saxon klar med et sprit nyt live album!

Det er efterhånden blevet lidt af en normalitet at bands udgiver liveoptagelser fra Wacken. Jeg nævner Heaven&Hell og Bloodbath. Men det er jo for fanden også Wacken! 

“Heavy Metal Thunder – Live – Eagles Over Wacken” hedder den nye liveskive med Saxon og som alle nok allerede har gættet vil dette album/DVD indeholde gyldne optagelser fra ikke bare én af Saxons koncerter på Wacken men fra både deres koncert i 2004/2007/2009.

Biff Byford fortæller om bandets oplevelse på Wacken:

„When we fi rst played Wacken, it was a small festival with a small stage in a small fi eld, driven by nothing more than raw enthusiasm, which appealed very much to us!“ says Biff Byford, Saxon‘s venerable frontman, „it started as fans putting on a festival for fans, and now it‘s fair to say that it is to Heavy Metal what the Donington Festival used to be. That was the iconic heavy metal festival of the ‚80s, and Wacken is the iconic heavy metal festival of ‚now‘.

“Heavy Metal Thunder – Live – Eagles Over Wacken” udgives i EU d 20/4 og vil efterfølgende blive fuldt op af en festival-tour, hvor bandet ikke overraskende kommer et smut forbi Wacken igen. Idag er bandet blevet offentliggjort til Getawayrock i Sverige der er samtidig med Roskilde.

Endnu har vi ingen dansk koncert, men om det bliver et job på Roskilde må tiden vise. Både Priest, Maiden og Motörhead har alle tre leveret rigtig fine koncerter derude de sidste par år, så skulle det ikke være på tide at lade Saxon gøre kunsten efter? Deres magtdemonstration i Amager Bio i vinters burde være nok til at få Roskilde’s bookinggruppe overbeviste vil jeg mene!