Det tyske power metal band Freedom Call er klar med deres syvende udgivelse i rækken af muntre happy power metal udgivelser med “Land Of The Crimson Dawn”.

Bandet der blev dannet af Chris Bay og Daniel Zimmermann  (tidligere Gamma Ray) i 1998 spiller tysk power metal i sin mest klassiske form. Dette beviser de endnu en gang på Land Of The Crimson Dawn. Et album som bestemt ikke tilføjer noget nyt til powergenren, men til fulde lever op til genrens klassiske kendetegn.

Land Of The Crimson Dawn hele 14 numre er en tur igennem power metallens storslåede temaer med overvældende brug af kor i et klassisk tekstunivers med helte, frihed, sejre, magtkampe og konger. Freedom Call’s musik på Land Of The Crimson Dawn er så musical-inspireret er det til tider for undertegnede simpelthen bliver for meget og man savner et større fokus på det simple metalriff.

De i alt 14 numre er alle bygget op af et ganske simpelthen skelet hvor dynamikken ofte foregår i et midt-tempo med galoperende dobbelpedaler tilsat en helvedes masse synth og kor. Freedom Call kalder deres metal “happy metal” og det kan man da sagtens give dem ret i. Det hele virker ret muntert men igennem 14 numre bliver det simpelthen for meget af det gode og man savner til tider et større fokus lagt på aggression og mørke . Dette bliver kun momentvis tilføjet i numre som “Sun in the dark” og  “Terra Liberty” hvor et langt tungere og mørkt power metal riff udgør nummerets dynamik.

Land Of The Crimson Dawn er metal for lytteren som ønsker klassisk power metal med alt hvad det hører sig til af krigs-tekster, kor og melodier. Personligt savner jeg mere variation og så er 14 numre måske for meget?

Land Of The Crimson Dawn  udgives 27 februar på SPV