Nu ka’ jeg sgu ikke holde den kørende ret meget længere. Nu kan min Maiden-mani simpelthen ikke holde sig inde længere på dette site. 

Iron Maiden har altid været mit kronede favorit orkester og dette blev endnu engang slået fast med syvtommers jernsøm i sommers foran Orange Scene. Her sked bandet højt og helligt på den efterhånden voksende Sunnybeach stemning der florerer på Roskilde Festivalens campingliv, med en setliste der bød på alt andet end kun gamle klassikere. Og alligevel leverede bandet den bedste koncert på årets festival.

To gange fik jeg set dem på deres Final Frontier World Tour i 2010/11. Til Sonisphere i Stockholm 2010 og så på Roskilde i 2011 og begge gange blev jeg bekræftet i hvor majestætisk en skive “Brave New World” er.

Genforenings-skiven, om du vil, indeholder simpelthen så mange velskrevne sange, som kun Iron Maiden kan gøre det. Numre som Wicker Man, Ghost Of The Navigator, Brave New World og skivens bedste den 3/4-dels valserende Blood Brothers. Tænk at man skal kalde en 12 år gammel udgivelse en nyklassiker. Men det beviser bare hvor meget fed og legendarisk musik et band som Iron Maiden har stået bag igennem tiden.

Perfekt timing var det tilbage i 1999 da Bruce og Adrian vendte tilbage til Iron Maiden. Scenen var, efter grungens ud-dødning i slut 90erne, ved at være klar til på ny at lade et band som Iron Maiden vende tilbage til det helt store publikum igen. Brave New World og den dertilhørende Metal 2000-tour, der i Danmark så Maiden spille deres nu legendariske Roskilde optræden viste hvor meget dette New Wave Of British Heavy Metal band mente og fortsat mener det idag!

Brave New World er for mig en af Iron Maiden’s helt store træffere. Musikken er så helvedes holdbar, velspillet og storladen på dette album. Og bare tanken om Blood Brothers’ smukke, smukke vers og storladende omkvæd på årets Roskilde Festival kan fortsat give mig gåsehud på arme og ben! Smukt!