Metalcore genren har efterhånden lige så mange haters som lovers – men i min optik er et af bandsne der ligger mere og mere på plus-siden det amerikanske band Chimaira [kai-mera]. De er nu ude med deres nye plade The Age Of Hell!

Hvor mange af disse core-bands lander stødt i graven af forudsigelige breakdowns, sukkersøde omkvæd eller lider under påsatte balls i forsøget på at være så brütal som muligt, har Chimaira et mere fattet og helt udtryk, uden at gå på kompromis med de hårdtslående hardcore-elementer og deres tydelige inspiration af groove metal som man kender fra bl.a. Pantera og Lamb Of God… Groovecore?

The Age Of Hell er et glimrende eksempel på et band i rivende udvikling og fremstår som et hovedværk fra bandet – lige fra åbnings-og titelnummeret “The Age Of Hell”, til den dragende riffstærke “Losing My Mind” til den oplagte single “The Year Of The Snake”, til den deathcore-inspirerede “Born In Blood” (med Whitechapel’s Phil Bozeman på gæstevokal” og lige til den 6 minutter lange episke afslutning på den instrumentale “Samsara” er jeg ikke i tvivl – Chimaira går efter guldet.

Trods deres status som en af bannerførerne for den nye bølge af amerikansk heavy metal (NWOAHM) har de ikke formået at få samme internationale appeal som fx Lamb Of God og Killswitch Engage – men står det til mig vil The Age Of Hell få dem helt derop sammen med sværvægterne. Fem stjerner herfra.

9-penta