Mit første møde med Users var på Underwerket en sommerdag sidste år. Lifecrusher havde spillet på Ilter Festival, og der var blevet sat et “betal hvad du vil”-show op. Et af de to supportnavne denne dag var Users. Det, jeg mest tog med mig hjem fra showet, var den performance, forsangeren leverede – en kæmpe præstation – og bandet lød også spændende. Et år er gået, der er dukket nogle sange op online, de har spillet flere shows, så Users var et af de FIRST DAYS-shows, jeg så meget frem til på Roskilde!

Foto: Martin Horn Pedersen

Tirsdag eftermiddag blev det tid til at se Users træde op på Eos-scenen, noget helt andet end kælderen på Underwerket. Ved koncertens start var der meget tomt, nok fordi der lige havde været et regnskyl, og mange var på vej fra Gaia, hvor Vulvatorious netop havde spillet. Bandet gik dog frisk til den fra start, og stille og roligt kom der flere og flere publikummer til.

Lad os først slå fast, at Users ikke spiller punk i formen af 1, 2, 3 tæsk, men mere i den britiske post-punk form med noget, der kunne have inspiration fra Idles. Lyden er ikke altid så voldsom, men budskaberne er ikke til at tage fejl af! Showet startede godt. Forsanger Shaun virkede til at føle sig hjemme på scenen, og mellem numrene fik vi korte politiske budskaber som “We are all users of this life-ruining drug called capitalism.” Det virkede rigtig godt, fordi bandet formåede at holde et flow i showet. Sangene havde energi, og talerne understøttede det.

Dog begyndte vi halvvejs i showet at tabe energien. Flere af sangene blev langsommere, hvilket kan være fint, men når budskaberne fra scenen også fylder mere og mere, og det hele stoppes, da der bliver holdt 1 minuts stilhed for Palæstina, mister showet momentum. Den sidste sang satte lidt gang i publikum igen, men de politiske budskaber fra scenen, som er en del af et punkshow, begyndte at fylde så meget i den mere rolige del af showet, at det dræbte den energi og det flow, der ellers var skabt. Det var rigtig ærgerligt, da Users har evnerne til at performe og fine sange med en masse på hjertet, men showet mistede en masse på grund af en opbygning, der efterlod meget tilbage at ønske.

Måske kunne det have virket på et mindre spillested tæt på publikum, men på så stor en festivalscene gik det i stå. Jeg ser stadig frem til at følge Users og håber, der snart kommer et album fra dem, men det var ikke denne eftermiddag, de vandt kampen.