Tirsdag d. 10 december 2019. Det kan lyde som en tilfældig julestresset dag, men i det dansk hardcore-miljø var det en dag, man længe havde set frem til. Den dag der er blevet snakket om til de sidste mange koncerter mens man fik noget at drikke, inden næste band. Her er naturligvis tale om koncerten med det hotteste navn i moderne hardcore, nemlig Knocked Loose! Denne dag skulle vi op af KB18s mørke kælder og indtage, i modsætning til navnet, ret store, lille Vega! Med sig havde de en solid omgang support i form af Malevolence, Justice For The Damned & Renounced.

Justice For The Damned (Af Martin Horn Pedersen) 

Foto: Jannie Ravn Madsen

Den eneste gang jeg tidligere har stiftet bekendtskab med Justice For The Damned live var også i Lille Vega, da de for et par år siden varmede op for Thy Art is a Murder, hvor de dengang overlevede de på energien. Desværre startede de i denne gang op med ret lav lyd og på scenen var de et band der lod til at være påvirkede, at det var tirsdag. Det på trods af, at fremmødet var okay for første band kl. 19.30. Frontmanden forsøger at få folk lidt med, men udover 3-4 kids der laver karate i pitten holder folk sig på sikker afstand. Men bandet får leveret deres numre. Desværre får man ikke den ekstra energi der var forventet og som kunne have gjort en god plads til et fint show på trods af de ellers bør have masser liveerfaring med deres album efterhånden. JFTD kom mere til at virke, som en let snack end en direkte forret denne aften, så måske bandet skulle sætte fokus på at få lavet det næste album og genfinde spilleglæden inden næste år?  Men på trods af det så var vi da i gang og klar til mere hard-og metalcore!

 

 

Renounced (Af Aleg-One)

Andet band på scenen denne aften var Renounced, som havde fået tjansen til at varme os endnu mere

Foto: Jannie Ravn Madsen

op, efter Justice For The Damned, en tjans de tog med noget mere oprejst pande end førnævnte. Der var væsentlig mere energi at spore på scenen og publikum tog også bedre imod bandet, hvor specielt en 3-4 die hard fans sang med på alle numrene helt oppe foran. Hvor Justice For The Damned slår meget ned på at være brutale i lyden har Renounced en mere raffineret tilgang til deres sangskrivning, og flere passager blev væsentlig mere atmosfæriske og melodiske. Dog betød det også, at det var svært at vide præcist hvordan man skulle befinde sig til koncerten, hvis ikke  det var man kendte numrene godt på forhånd.

Renounced spillede fint og godt igennem dog uden at gøre et større væsen af sig selv, men vinder en stor del på charmen og sympatisk fremtoning.

 

 


Malevolence
(Af Aleg-One)

Foto: Jannie Ravn Madsen

Da jeg så, at britiske Malevolence var med som special guests denne tirsdag aften sammen med Knocked Loose, var det svært ikke at blive godt tilfreds! Jeg har fulgt Malevolence lige siden debuten, og har været stor fan af deres mere southern-inspireret tilgang til riffskrivning, der lugter langt væk af bands som fx Down og Pantera. At bandets guitarist og backupsanger Konan Halls vokal også til tider minder meget om Phil Anselmo gør ikke sammenligningsgrundlaget mindre.

Malevolence er ikke nogen større videnskab. Det er knallertriffs, simple breakdowns og en bøllet og nærmest neandertalersk (er det et ord?) fremtoning, som også fungerede super fedt for den store del af publikum som nu befandt sig i den stadigt voksense moshpit. Numre som “A Serpent’s Chokehold”, “Condemned To Misery”, “Self Supremacy” samt “Wasted Breath” hvor Isaac Hale fra Knocked Loose gæstede på et vers, fungerede alle super fint. Det var svært ikke at trække på smilebåndet fra forsanger Alex bad os alle om at komme tættere på scenen og herefter introducerede det nye nummer… “Keep Your Distance”.

Malevolence er stadig et band jeg vil nyde at følge, specielt efter at høre det nye nummer også, da deres simple og primale hardcore stadig taler til urmennesket i mig, som bare vil have noget god smadder.

 

 


Knocked
Loose (Af Martin Horn Pedersen) 

Foto: Jannie Ravn Madsen

Efter Malevolence må de fleste siges at være varmet op og klar! Der går da heller ikke mange øjeblikke fra Knocked Loose har indtaget scenen til, at vi er gået fra en pit for de få, til der nu er action for hele folket!
Lille Vega er stadig ikke fyldt helt op, men med masser af pit action føles det det bestemt, som om vi er alle dem der er behov for. Efter at være åbnet med 2 tracks fra det nye “A Different Shade of Blue” er det tid til en klassiske fra debut EP “Pop Culture” nemlig bangeren “All my friends”, som medføre fællessang i Vega. Så er vi i gang og stemning er allerede på et kogepunkt! Det bliver ikke mindre af at vi går over i “Oblivion’s Peak” hvorefter det nye album igen får lov at dominere sættet, hvilket giver mening med udgivelsen i år og netop det touren handler om. Heldigvis er “A Different Shade of Blue” et album der forsætter i samme stærke stil, med masser ultratunge breakdowns, gode callouts og stærke personlige fortællinger. Alt imens bandet holder energi høj på scenen og leverer numrene med den kvalitet og kraft man kender dem fra og forventer, gør publikum sit til at matche bandet med folk på scenen. Pitten er konstant i gang, kun med enkelte pauser for at råbe med på callouts og omkvæd!

Bandet finder tilbage til forrige plade “Laugh Tracks” med nummeret “Billy No Mates”, der også bliver tegnet på, at vi er ved at nå enden for denne energifyldte hardcore aften, med et af fremtidens helt store hardcore-navne.

For 1 år siden fortalt Martin fra ameriaksnek Terror mig i London, at de havde supportet Knocked Loose i USA da de (Knocked Loose) var et større navn end dem. Der er vi ikke helt i Danmark endnu, men det ændre ikke på kvaliteten i det Knocked Loose viste denne aften. Det hele blev sluttet af med fællesråben til nyklassikeren “Counting Worms”! Vi fik alt man kunne have håbet og bedt om denne aften! Nu er mit eneste spørgsmål, hvornår er næste gang?