Roskilde Festivalen fejrer i 2020 deres 50 års jubilæum. Nu er de første to navne med relevans for fans af rock- og metal klar:
Størst i denne omgang må være “superbandet” Old Man Gloom, der nu for første gang kommer til Roskilde.

Festivalen skriver:
OMG! En passende forkortelse for en fantastisk, super tung supergruppe. Old Man Gloom er sværvægtere i metalvanvid.

Old man Gloom blev dannet af Aaron Turner (Sumac, ex-Isis) i slutningen af 90’erne, og han inviterede medlemmer fra Converge og Cave In med ind i bandet. Missionen var at lave sludget doom metal. Nu har bandet spyttet syv albums ud, og man kan snildt sige, at dén mission er fuldført.

Bandets blanding af tonsertunge riffs og rugende atmosfærer får dem til at stå ud fra andre navne i samme genre. Og vi behøver vel ikke at sige, at de opleves allerbedst live?

Alle bandmedlemmer skriger eller bidrager med rene eller forvrængede vokaler, og der er ingen mangel på elektronik, pedaler og andre unavngivne støjmaskiner.

Old Man Gloom er et band, der har været her for så at være væk igen, de tager sig rigtig god tid mellem albums og turnerer sjældent. Men nu er bandet i færd med at sætte sig selv øverst på prioritetslisten. Et nyt album er undervejs, og gruppen har hyret Stephen Brodsky efter tabet af bassisten Caleb Scofield, som døde i en bilulykke. De holder OMG-motoren i fulde omdrejninger for at ære deres tidligere bandmedlem.

Hvis du er klar til en eksperimenterende lyd, der kombinerer kæmpe rytmer med eksperimentel støj, ambiente elementer og mørk og tung atmosfære, er Old Man Gloom lige bandet for dig.”

Ligeledes kan Norges fremadstormende rock n rollere (med det ringeste bandnavn i nyere tid) Death By Unga Bunga præsenteres til festivalen.

Roskilde Festival 2020 finder sted d. 27/6 – 4/7