Myrath på Wacken 2019

“Dét her er et band du bør se!”

Sådan lød det meget præcist fra min Sydafrikanske ven, Patrick Davidson, fra metalsitet Metal4Africa.com, da vi tidligere på dagen anbefalede hinanden bands, der var værd at se på Wackens sidste dag.

Og ganske rigtigt. Myrath fra Tunesien var lige præcis et band jeg burde se. Og gudskelov for at jeg gjorde det. Da bandet gik på scenen i Bullhead teltet, var det med melodisk prog i bedste Symphony X møder Evergrey-stil. I ved, melodisk prog med kæmpe hooks og omkvæd.

Myrath tager så bare deres melodiske prog og gør den til deres egen på baggrund af traditionel arabisk musik fra deres hjemland Tunesien. Jeg mindes ikke at have hørt noget lignende før. Unikt!

Forsanger Zaher Zorgati synger fantastisk og selve scenen var beklædt fra top til tå med udsmykning taget med fra den nordlige del af Afrika. Det lignede seriøst en opsætning, som var det taget ud af Aladdin. En fryd for øjet.

Myrath på Wacken 2019

Musikalsk spiller bandet fantastisk godt. Fokus var, stort set hele vejen igennem, på deres nye plade “Shehili”, hvor der blev lagt fra land med “Born to Survive”. Og jeg skal love for, at vi blev taget med på det rene Tusind og en Nat, med et formidabelt show fyldt med dansere, der jonglerede med fakler og så – naturligvis – mavedanserinder (det er vel arabisk musik?). Der var kort sagt ikke sparet på noget og Myrath gav os alle et unikt show, som jeg aldrig før har set i samme stil.

Uden videre sammenligning, ja så havde jeg lidt den samme følelse til dette show med Myrath, som da jeg så Heilung’s legendariske optræden på Midgardsblot i 2017. Et show der siden blev deres helt store gennembrud.

Det fede er så at Myrath rent faktisk snart kommer til Danmark. De spiller support for Beast In Black i Pumpehuset d 31 oktober. Så skal du opleve noget helt særligt, så bør du møde op og opleve Myrath!

Årets helt store overraskelse for mit vedkommende!