Power Trip. Foto: Jannie Ravn Madsen

Et af nyere tids mest hypede metalbands skulle stå distancen på Roskilde Festivalens tredjestørste scene. Power Trip fra Dallas, Texas var ankommet, og de tog ingen fucking gidsler!

Som ungt crossover-metal band med kun to udgivelser på bagen og ingen headline shows før i Danmark, kan en scene som Avalon godt være en smule intimiderende. Men når man hedder Power Trip skulle bekymringen hurtigt blive gjort til skamme. Med deres to udgivelser “Manifest Decimation” og den seneste og geniale “Nightmare Logic” har bandet nemlig allerede nok fræs til at tage et stramt kvælertag om de fremmødte i en time – og gerne mere til! Som en af mine veninder sagde mod koncertens slutningen, “Den her koncert må seriøst aldrig stoppe!”. Jeg kunne kun være enig. Det er virkelig så man til tider havde svært ved at få vejret over at være vidne til Power Trips simple men effektive blanding af thrash metal og oldschool hardcore.

Vi var dog ikke det store menneskehav som Power Trip fortjente. Men os der var der enten vidste, at denne oplevelse ville blive en af de helt store, eller også blev man i hvert fald hurtigt omvendt! For da tonerne til “Soul Sacrifice” åbnede ballet, fyldte mosh pitten allerede det meste af pladsen foran scenen. Jeg vil næsten tro at tæt på halvdelen af alle de fremmødte på et eller andet tidspunkt var en tur derinde!

Numre som “Nightmare Logic”, “Executioner’s Tax”, “Waiting Around To Die”, den nye “Hornet’s Nest” samt de ældre “Murderer’s Row” samt afslutteren “Manifest Dicimation” sørgede for, at alle kunne forlade Power Trips magtdemonstration badet i sved og med blå mærker over det hele. Bevares, der var i hvert fald også et par mennesker som havde mistet en hat, en sko og andet løstsiddende. Et nødvendigt onde, hvis du spørger mig.

Lad dette være beviset for, at Power Trip ikke er et band nogen bør sove på. Før vi ved af det er intime oplevelser som disse væk og de har overtaget verdensherredømmet. Efter i dag kan os der var vidne til denne eksplosion af energi kun se tilbage og sige “vi var der fanme!”.

 

 

 

Power Trip. Foto: Jannie Ravn Madsen

Power Trip. Foto: Jannie Ravn Madsen

Power Trip. Foto: Jannie Ravn Madsen

Power Trip. Foto: Jannie Ravn Madsen