Fredag d. 26/10 var der inviteret til prog og djent fest på Richter i Gladsaxe. Nu er der måske nogle der tænker: hov hvad er nu det for et sted?
Koncerten er anmeldt af Martin Horn Pedersen

For undertegnede var tankerne præcis de samme, da det var første besøg. Så hvorfor ikke starte ud med lidt om Richters, som spillested?

Richters er et nyt spillested, som kommunen i Gladsaxe har sat i søen, med frivillige kræfter. Stedet åbnede i sensommeren 2018, og har en kapacitet på ca 300 stående gæster. Og lad mig da bare sige med det samme, at hvis lyden er ligeså god til fremtidige shows, som til denne aften, så har København fået et nyt sted, der virkelig har noget at byde på.

Derudover kørte baren med rimelige priser. 20 kr for flaske øl/sodavand og 25 kr for en fadøl. Det er til at forstå og gør, at studerende også har råd til at gå ud.

Første band på programmet fra Atlas fra Finland. De gik på allerede 19.30 hvilket måske var forklaring på, at meget få var mødt op. Atlas manglede et bandmedlem, så dele af lyden kom fra backtrack. Bandet spillede en form for bøllet melodiske metalcore, og selvom det er en genre, der normalt ville få mig til at juble, så virkede det helt forkert her, set i lyset af resten af lineuppet. De fik da også kun 20 minutter, så måske man bare skulle havde droppet dem på touren?

Næste band var franske Kadinja. Et band der passede væsentligt bedre stilistisk ind til resten af aftenens line up. Der blev djentet igennem og bandet har god energi, med en forsanger, der giver den alt han har. Desuden er der kommet pænt med folk på Richters nu og der bliver nikket pænt med og klappet når det skal til. Kadinja spiller kun 30minutter, så de når aldrig rigtig helt ind under huden, men leverer et solidt opvarmnings job, som gør man føler sig langt mere klar til Monuments!

VOLA

Vola. Foto: Martin Horn Pedersen

Inden vi kommer så langt er det tid til tourens dansk navn og et navn man kan se har været afgørende for publikum at nå frem til. Vi er hvert fald over de 200 mennesker i salen, da VOLA gør sig klar til at indtage scenen. Her opstår Richters eneste problem denne aften dog. Selvom der er fyldt med bartendere, så var der kun én kasse i baren. Så at købe drikkevare tog sin tid, men mon ikke de får købt en kasse mere og løser det problem i nær fremtid?

Heldigvis så folk ud til at være klar, da bandet gik i gang til stor jubel fra publikum. Ingen tvivl om de var på hjemmebane. Ingen tvivl om at VOLA er rigtig dygtige musikkere, men det var tydeligt, at vi også stod overfor aftenens mest afdæmpede navn. I hvert fald rent musikalsk . Afdæmpet er naturligvis ikke pr automatik dårligt, slet slet ikke, men der var en klar tendens til, at publikum gik lidt i stå, når vi stod over for de mere rolige passager. Derimod var publikum HELT på, med tonsvis af liv i koncerten, når først VOLA skruede op og gav den gas.

For der er ingen tvivl om, at VOLA er et dygtig band, men en aften som denne skulle de nok havde ladet de mere rolige sange være blevet hjemme og bare givet den fuld gas, da det var det folk var kommet for denne aften. Så kan de  gemmes til en aften hvor de selv er hovednavnet og kan bruges til at skabe et mere helstøbt set, hvor folk ikke er i gang med at blive klar til gå amok til Monuments. Men en solid optræden. Det var det helt bestemt!

 


Monuments

Monuments. Foto: Martin Horn Pedersen

Så var det blevet tid til aftenens hovednavn, Monuments – tid til Djent!

Det tog ikke mange øjeblikke fra bandet havde indtaget scenen til aftens først pit åbnede sig op! Ingen tvivl om at det var det publikum var kommet for og nu havde de ventet længe nok på at få energien ud.

Bandet har fået en del kritik for ikke at have flyttet sig fremad på deres seneste album, men Nogen gang må man også bare spørge sig selv, hvorfor ændre på en formel der virker? For det gjorde det bestemt denne aften i Gladsaxe. Selvom forsangeren, Chris Barretto, fortæller at han har været syg, er det ikke noget man kan mærke under showet. I et show der bringer os godt omkring alle 3 albums, så der var bestemt mulighed for, at alle kunne få lov til at høre deres favorit periode.

Hvilket blot medføre, at næsten alle numre får jubel fra publikum, mens pitten og crowdsurfing lever lystigt igennem det meste af koncerten. Undervejs vælger forsangeren også at deltage i crowdsurfingen og tager en god tur rundt i salen! Hvilket igen er med til at løfte stemningen og holde festen i gang. Det sidste nummer i hovedsettet var ”Regenerate” , som blev sat i gang med den klassiske: “sætte sig ned og springe op på kommando”.

Efter en kort pause stod den på numre som ”Origin Of Escape”, ”Hollow King”. Inden det hele blev sluttet af med ”Degenerate”! En god afslutning på en aften i prog/djentens tegn og som beviste, at publikum i København er klar på genren.

Så alt i alt et godt møde med Richter og bestemt med lyst til at vende tilbage næste gang der er metal på programmet.