Den 8 september støder fire rendyrkede danske bands sammen, på en længere Europa tour, under navnet Danish Demolition tour.

Vi har taget en kort snak med Mirza Radonjica-Bang, chef hos Prime Collective, der dels står bag touren, samt er forsanger i Siamese – et af de bands, der spiller på touren.

 

Hej Mirza

Først og fremmest kan du ikke kort fortælle os hvem de fire bands er og hvad slags musik man kan forvente fra de forskellige bands?

Hey Martin og Blastbeast. Tak fordi i har tid til en snak :) Jamen det er jo en blandet landhandel. Lidt med vilje. Ikke at de fire bands ikke kunne stå under den samme festival plakat, men man får både lidt core, lidt død, lidt sludge og progmetal. Alle bands er netop nu ved at færdiggøre nye albums så der bliver nok spillet lidt nyt også. Og så tror jeg bare man kan forvente en aften hvor bandsene også er venner imellem. Så mon ikke vi har en overraskelse eller to i ærmet.

Hvorfor er det lige præcis disse bands der skal på denne tour sammen? Og hvorfor lige det her navn til touren? 

De fire bands er pt de bedst sælgende og største navne på Prime rosteren. De er også udvalgt fordi de det forgange år har været meget ud i europa og spille. Det er svært at sælge billetter i europa, men vi har slået dem sammen og dermed skabt en dansk tour der faktisk sælger billetter. Vi har brug for de her succesoplevelser på dansk metals vegne, også på det her niveau hvor mange af os stadig er at betragte som babybands på det store europæiske marked.

Ang. navnet så skal lortet jo hedde noget. Hele pakken bliver solgt som et forsøg på at hype den danske scene internationalt. Der sker noget i Danmark. Vi kan mærke det, men internationalt kan vi også mærke det. Det er blevet nemmere at få hul i igennem.

Hvad kan publikum forvente sig af showet i Vega(og de andre dansk shows)? De danske shows bliver klart de mest intense kunne jeg forstille mig?

Vi er skiftevis på hjemmebane, og personligt glæder jeg mig over det fine billetsalg der har været til showsene indtil nu. Ikke dermed sagt at der ikke må sælges flere. Mere vil have mere. Afslutningsvist, og undskyld det tørre svar, så kan man forvente pisse høj kvalitet. De her 4 acts er nogle af de bedste i dk. Siamese nr. 1. Naturligvis. Nu er alle bands jo velkendte navne herhjemme, men hvad forventer I at kunne trække, på den internationale del af touren? Som jeg lidt kommer ind på så havde vi håbet at den her sammensætning kan få lokket flere ud, så vi undgår skrækeksemplerne med 5 betalende gæster. Det ser ud til at have virket nogen steder. London og tyskland ser rigtig fine ud billetsalgsmæssigt. Men vi er selvfølgelig ikke idioter. De spillesteder vi har booket i udlandet er kapacitet 150 til 250. Det er en svær, dyr, og risikabel tour at sætte op. Men hvis det ikke er os der gør det, hvem gør så? Jeg elsker vores danske scene, men vi har nærmest ingen muligheder i landet for at komme ud og tjene penge. Hvis vi kan bevæge os uden for landets grænser kan vi om nogle år begynde at leve af det skidt her. Så er der andre metal bands der kan kigge vores vej og sige: Hey, det kan jo faktisk godt lade sig gøre. Fuck mit dagsjob, jeg satser.” – istedet for den jeg møder hele tiden nu: “Ej jeg skal jo lige have fri”, eller “ej.. der har jeg eksamen”

Er det noget I forventer at gøre mere med fremadrettet? Altså at samle en stærk dansk pakke også sende dem ud i Europa sammen?

Vi regner med at gøre det hvert år. Allerede nu kan vi se at det vil give mening med Møl, Cabal og The Interbeing f.eks. Jeg er ikke bange for at tage de chancer. Der er bare noget ved at risikere 120.000 kr fra min privatøkonomi på en ren dansk EU tour der bare tænder mig. Kender du ik det?

Er der planlagt en lige så vild efterfest, som sidst Siamese spillede i lille Vega?

haha. Martin nu bliver det internt. Der er planlagt en efterfest på High Voltage.. De ved det bare ikke endnu. Jeg må hellere skrive til dem. Jeg giver et par flasker på husets regning.