Dimmu Borgir er omsider tilbage efter 8 års fravær.
Og tilbage er de med et album, der oser af episke og storslåede arrangementer. Arrangementer der på alle leder og kanter vil skræmme hele den gamle sorte horde af trüe black metal fans helt a Helvede til. I hvert fald langt, langt væk fra Dimmu Borgir. Men dem om det…

For Dimmu Borgir satser nu hele baduljen og går all in på det mest episke og storslåede lydbillede de endnu har produceret. Og tak for det! For med det har de ramt plet på den symfoniske scene! Og det er vi heldigvis nogle der godt kan lide! 

Det betyder kort og godt, at denne plade arbejder i et spændende spændingsfelt mellem det ekstrem metalliske udtryk og det orkestrale/symfoniske aspekt. En vej som de prøvede at arbejde med på den udmærkede frontløber “Abrahadabra”, men som de nu på “Eonian” mestre til fulde. På denne plade er Dimmu Borgir for alvor gået den symfoniske vej – og hvis du elsker og værdsætter velskrevne orkestrale arrangementer og kæmpe melodier i et formørkt univers, vil du ikke blive skuffet over denne plade. 

Med sange som “The Unveilling” , “The Empyrean Phoenix” og den herligt mørke “Lightbringer” bringer Dimmu Borgir lytteren igennem et lydunivers, der bedst kan beskrives som en god og spændende film. Der sker hele tiden noget nyt og uventet i sangene, men før vi når helt ud hvor vi ikke kan bunde, vender Dimmu Borgir tilbage med et flot melodisk tema, ofte sunget af det gennemarbejdede kor. Dette synes at gå igen i flere af sangene og det vinder pladen simpelthen så hamrende stort på. 

Trve black er det her bestemt ikke. Men som en symfonisk ekstrem metallisk udgivelse, er det her musik i absolut verdensklasse. Det gøres næsten ikke bedre på den symfoniske scene. Lyt blot til pladens bedste nummer “Alpha Aeon Omega.” Episk som bare fanden!!

Psst. Live Nation book lige det her til DR Koncerthuset, tak.

Opsummering: 8 år er der gået siden Dimmu Borgir sidst smed en plade på gaden. Nu er de ude med “Eonian”. En symfonisk ekstrem metallisk oplevelse af de helt store. Trve black metal er det næppe! Men som et symfonisk udspil er det her i absolut top. 

Lyt specielt til: “Alpha Aeon Omega” , “The Unveilling” , “The Empyrean Phoenix” “Lightbringer”

For fans af: Symfonisk metal! Keep Of Kalessin, Cradle Of Filth, Nightwish, Epica

Dimmu Borgir – “Eonian” udgives via Nuclear Blast.