En ny doom metal festival – NOCTURNEFEST – blev annonceret for flere måneder siden, og line-up’en for dette års første udgave af festivalen er nu klar! NOCTURNEFEST finder sted i København den 9.-10. Februar på spillestedet Halmtorvet 9 på Vesterbro.

Svenske OCTOBER TIDE er den ene af headlinerne. Bandet blev dannet af Katatonia-vokalisten Jonas Renkse i 1994 som et sideprojekt med (den dengang fremtidige) Katatonia guitarist Fredrik Norrman. De to første albums “Rain Without End” (1997) og “Grey Dawn” (1999) er doom/death klassikere nu om dage, og albums der netop fulgte op på den helt tidlige Katatonia-lyd. October Tide var ikke aktivt mellem 1999-2009, indtil Norrman gendannede October Tide med nye medlemmer, kort efter sin afsked fra Katatonia. Comeback albummet “A Thin Shell” blev udgivet i 2010, og broderen Mattias Norrman (også ex-Katatonia) joinede også bandet lidt senere. October Tide har udgivet de to sublime albums ”Tunnel Of No Light” (2013) og ”Winged Waltz” (2016) siden da.

Den anden headliner er ABYSSIC fra Norge – bestående af medlemmer og tidligere medlemmer fra velkendte acts som Susperia, Dimmu Borgir, Sirenia, Old Man’s Child, Gromth og Asagraum. Deres debutalbum “A Winter’s Tale” blev udgivet på Osmose Productions i 2016 – og er en stemningsmættet rejse udi episk og symfonisk doom/death, hvor det korteste nummer varer beskedne 12 minutter, mens det længste ender på mere end 28 minutter! ABYSSIC er også kendt for deres meget stemningsfyldte liveshows. Noget at se frem til!

NOCTURNEFEST kan også præsentere CHASING GHOSTS (UK – Gothic/Doom Metal, som udgiver det nye album “These Hollow Gods” samme weekend som Nocturnefest), EGONAUT (S – svensk okkult doom/heavy metal – med ex-Lake Of Tears vokalist Fredrik Jordanius ) og selvfølgelig også et godt udvalg af danske doom metal bands – A SUN TRAVERSE (DK – atmosfærisk doom/death – med medlemmer og ex-medlemmer fra Saturnus og Thorium), WOEBEGONE OBSCURED (DK – funeral doom med flere internationalt anerkendte udgivelser på bagen), ALTAR OF OBLIVION (DK – epic doom metal, to albums og to EP’er ude på Shadow Kingdom Records) og CAUSTIC (DK – legendarisk dansk doom/death fra Esbjerg, dannet i 1991).

Hovedmanden bag NOCTURNEFEST er Peter Mesnickow, der også er kendt for sit arbejde for Mighty Music og Target Group, såvel som den efterhånden legendariske goth klub The Black Cat og som vokalist i Blazing Eternity og Black Wreath. Mesnickow forklarer om NOCTURNEFEST“Jeg er begejstret for at kunne præsentere den allerførste udgave af Nocturnefest lige om lidt. Jeg har haft denne type festival i tankerne i flere år – en doom metal festival med et twist, men med et fokus på den doom jeg selv elsker – den atmosfæriske doom/death, doom/goth, epic doom, funeral doom osv. Flere andre doom festivaler har fokuseret meget på stoner og sludge, men her – det første år – har jeg insisteret på en ret skarp profil for Nocturnefest – med et udgangspunkt i den mere atmosfæriske og melankolske doom, som blev redefineret i starten af 90’erne med bands som Paradise Lost, My Dying Bride, Anathema, Katatonia osv. En lyd der slog benene væk under mig i de år. Og en lyd, jeg stadig elsker her mere end 25 år senere, også med de nyfortolkninger og nye bands og subgenrer som genren har fostret op til i dag. Men også med plads til andet inden for det vidtfavnende doom univers. Men lad os se, hvor det tager os hen næste år. Dette er bare begyndelsen … “.

Billetter til NOCTURNEFEST kan købes her: https://billetto.dk/da/e/nocturnefest-2018-billetter-237355

Facebook side: https://www.facebook.com/nocturnefest

Facebook event her: https://www.facebook.com/events/1624601624252467/