Vi fangede frontmændene fra to af danmarks ypperste navne inden for hver deres obskure subgenre. Der er tale om Kriller/Kristian fra det trandencerende space doom metal band Gaia og Dennis fra det sønderjyske bongsludge orkester Slowjoint. De udgiver en split sammen lige om lidt, så vi fangede dem lige til “fem hurtige” om deres tanker bag udgivelsen.

Hey guys! Til de nye og uindviede, kan I så fortælle kort om jer selv?

Kristian: Jeg hedder Kristian og spiller guitar og synger i doom-bandet Gaia. Derudover er jeg også en del af Virkelighedsfjern, som er med til at udgive splitten. Det sker i øvrigt i et samarbejde mellem Svensk Psych Aften, Magisk Stat, Ausi Records, pladebutikken Vinyltrolden og os.

Dennis: Jeg spiller bas og råwer i Slowjoint. Jeg kan godt li at betegne vores musik som retarderet blues eller bongsludge, men normalt går det vel bare under betegnelsen sludge.

 

Hvordan kom I på idéen at lave en split sammen?

Kristian: Dennis sendte os ca. 20 minutters materiale som Slowjoint gerne ville udgive, og som vi syntes var noget af det bedste vi havde hørt med dem. I lang tid snakkede vi frem og tilbage om ideer til, hvordan den kunne udgives. Da Gaia alligevel havde tænkt sig at gå i studiet, gik det på et tidspunkt op for os, at det ville være oplagt at lave en split. Alt det skete sidste år, og vi har så brugt det meste af i år, på at få det til at lykkes.

Dennis: Ja, vi er ikke altid de hurtigste pikke i saunaen, men ting tager jo tid. Til gengæld, er jeg glad for at det endte ud i en split med Gaia. Vi har på en måde fulgt hinanden siden vi startede Slowmojn, så det gir bare skide go mening at lave en split sammen.

Kristian: Vi spillede faktisk vores første koncert med Slowjoint.

 

Hvorfor passer I to netop godt til en udgivelse sammen?

Dennis: Vi ville aldrig sælge en skid, hvis det ikke var for Gaia, haha. Ej, jeg synes bare vi komplimenterer hinanden godt. På mange måder synes jeg vi minder om hinanden, vi har bare forskellige måder at udtrykke os på.

Kristian: Ja, der er klart fællestræk i vores tilgang til musik. Ud over det med doom og sludge og store forstærkere, så er vores musik meget jam-baseret. Vi starter med en simpel figur, og jammer et nummer frem af den. Jeg har en kraftig fornemmelse af, at det minder meget om den måde Slowjoint gør det på. Slowjoint er også dejligt uhøjtidelige. Det synes jeg passer godt sammen med os.

 

Hvad er temaet omkring udgivelsen? – hvis der er et!

Dennis: Temaet på coveret er inspireret af gamle japanske godzilla film og forestiller to kæmpe kakkerlakker der smadrer en by. Er ret sikker på at både side A og side B er ret så gode soundtracks til sådan et scenarie, men som sådan har det ikke noget at gøre med temaet i musikken. For vores vedkommende er temaet på de tre numre: rige svin, grænsehandel og langtidsstegning… Og hash.

Kristian: Vores tekster handler mest om ubehagelige ting. Følelsen af, at leve i en tid for alting er fucked. Det passer vel meget god sammen med både den anden pladeside og coveret. Der var ikke noget tema aftalt på forhånd. Det kan også være en udfordring, at udgive en split sammen, hvor man skal have lavet et cover der kan repræsentere musikken fra begge bands. Jeg synes nu vi er sluppet meget godt fra det. Coveret er i øvrigt lavet af NMAAR, eller Nicolei, som bl.a. spiller i bandet De Forbandede, som jo er fra Fyn, hvilket egentlig gør, at både Jylland, Fyn og Sjælland er repræsenteret på pladen.

 

Er udgivelsen en forløber for mere musik i nærmeste fremtid?

Kristian: I Gaias tilfælde, så er det her den første split i en række af tre, som udkommer i løbet af det næste års tid – hvis alt forløber som planlagt. Vi smutter i studiet til september for at optage materiale til split nummer to, som bliver med et Københavnsk band, der debuterede tidligere i år, og som vi synes ret godt om.

Dennis: Vi er så småt igang med at skrive en ny plade som vi planlægger at indspille i Dead Rat Studio igen inden året er omme. Jeg synes, at kombinationen af at vi fik ny trommeslager, og at Jacob (Bredahl, red.) virkelig fangede vores lyd, gjorde nogle fede ting for os på den her udgivelse. Tor var jo stort set kun lige kommet med på trommer da vi indspillede til splitten her, og jeg er personligt helt vild med hans måde at spille sludge på. Efter en del liveshows er vi også blevet godt sammentømret og jeg syntes det nuværende lineup er vores hidtil bedste. Så i kan godt glæde jer til en hel plade!

 

Vi siger tak til gutterne, og glæder os til at høre hvad den kommende split har at byde på! Planen er lige nu, at pladen udkommet d. 1. November!

Og som en helt specielt præmiere, så har vi fået lov som de første at lægge “Wound Gratuity” med Gaia fra udgivelsen op her – enjoy!:

 

Desuden kan du også lytte til nummeret “Beverage Joe” fra Slowjoint, som ligeledes vil være at finde på udgivelsen her:

 

Artworket til udgivelsen er lavet af NMAAR og kan ses her:

 

Links:

Slowjoint på Facebook

Gaia på Facebook