Avenged Sevenfold i Royal Arena. Foto: Jannie Ravn Madsen

Avenged Sevenfold i Royal Arena. Foto: Jannie Ravn Madsen

Når snakken går på hvem der bliver “de næste store” headlinere på rock- og metalscenen, nævner folk gang på gang Avenged Sevenfold. Bandet har da også headlinet Download festivalen og har været på flere tours med Metallica og Iron Maiden. Ingen tvivl om at deres popularitet er stigende. Også i Danmark hvor de solgte Valby Hallen ud på få måneder. Det betød at koncerten med dem, Disturbed og Chevelle var blevet rykket til Royal Arena!

Royal Arena’s 16.000 kapacitet kunne dog naturligvis ikke blive fyldt ud til Avenged Sevenfold, men nu var der plads til flere fans end i Valby Hallen. Det betød at undertegnede for første gang kunne opleve arenaen, når den var skrumpet ned til en kapacitet på 10.000, med 9.000 deltagere denne aften!

Scenen var blevet rykket frem, så gulvet virkede pakket og de øverste tribuner var blevet dækket til, så man ikke fornemmede, at salen ikke var blevet fyldt ud. Det fungerede helt perfekt og sendte faktisk tankerne tilbage på tiden med KB Hallen. Godt gået at kunne få skabt den form for intimitet uden at det virkede forkert.

Første band på scenen var Chevelle.

Chevelle

Det amerikanske alternative hard rock band Chevelle var i Danmark for første gang. Godt gået, når man tænker over, at de har været aktive siden 1999.

Chicago rockerne’s forsøg på at få gang i publikum, som de første i Royal Arena, gik da også nogenlunde. I hvert fald hvis man lod mærke til alle de hoveder der headbangede i takt.

Man kan dog argumentere for, at Chevelle i livesammenhæng simpelthen bliver for ensformigt i længden. Således synes alle deres riff at flyde sammen, da de alle var skåret nøjagtig ud fra samme formel, rytmer og tempo. På den måde var musikken ikke videre interessant, selvom frontmand,Pete, ellers gentagende gange forsøgte at få gang i publikum.

Det virkede som om Chevelle rent faktisk havde lyst til at være der. Det var i hvert fald mere end hvad man kunne sige om hovednavnet.

5-penta

 

 
 

Disturbed

 

Disturbed i Royal Arena. Foto: Jannie Ravn Madsen

Disturbed i Royal Arena. Foto: Jannie Ravn Madsen

Endelig kunne jeg få sat mit hak ud fra Disturbed. Jeg har sgu’ aldrig fået dem set før. Så ingen tvivl om at jeg så frem til denne koncert. Ikke mindst pga af deres glimrende cover af “Sound Of Silence” , der på en eller anden måde har ført Disturbed op i ligaen igen.

De rutinerede amerikanske hard rockere fik da også leveret et show til UG i Royal Arena! Et show med alt hvad det hørte sig til at klassiske gimmicks som ild og podier, hvor på bandmedlemmer kunne stille sig op på, for at komme i fokus. Det virkede nogenlunde!

Det virkede dog som om David Draiman havde en ualmindelig dårlig aften. Flere gange lød det direkte falsk i de helt lyse fraseringer. Jeg har ingen idé om hvad det kunne skyldes. Men der var noget helt galt.

Der var i midlertidig ikke noget galt med den fest, som Disturbed formåede at skabe. Det skyldes uden tvivl, at amerikanerne havde fået skruet en glimrende setliste sammen, med lige dele nyt og gammelt. Her blev der lagt ud med “Immortalized” og midtvejs var der så endelig blevet plads til førnævnte “Sound Of Silence”, der selvfølgelig blev leveret til et lyshav fra publikums mobiltelefoner. Flot så det ud og veludført var det også! Ost? Ja i dén grad, men yderst effektivt!

Disturbed rundede den godt og vel en time lange koncert af, med den uundgåelige “Down With The Sickness”, der fik skabt Royal Arena’s største moshpit.

Udmærket levering af Disturbed!

7-penta

 

 
 

Avenged Sevenfold

 

Avenged Sevenfold i Royal Arena. Foto: Jannie Ravn Madsen

Avenged Sevenfold i Royal Arena. Foto: Jannie Ravn Madsen

Og så var der ellers gjort plads til hovednavnet.

Avenged Sevenfold virker som et band folk enten elsker eller hader. Jeg glædede mig egentlig bare til at opleve dét band, mange mener bliver de næste store kanoner. Dét band der spås at skulle blive det helt store trækplaster i årene der kommer.

Og ud fra sceneshowet kunne vi da også forvente det helt store. Store skærme, med fin grafik udgjorde det meste af sceneshowet. Og det var så primært også dét show. For jeg skal da godt nok love for, at samtlige medlemmer, bortset fra den altid glimrende M. Shadows i front, lignede nogle der langt, langt hellere ville sidde hjemme foran flimmeren i Huntington Beach, end at være her i København.

Særligt guitarist Synyster Gates lignede én, der nærmest var i konstant pine på scenen. Aldrig før har jeg oplevet en guitarist virke så ligeglad med sit publikum. Det gør ingen skade at smile lidt, selvom man spiller i et rockband. Ikke ét lille glædestegn blev udvist. Og han var ikke det eneste medlem, der virkede fuldstændig ligeglad med situationen.

Skal man være den store headliner fremover, så kræver det altså at man viser langt mere entusiasme end

Avenged Sevenfold i Royal arena. Foto: Jannie Ravn Madsen

Avenged Sevenfold i Royal arena. Foto: Jannie Ravn Madsen

det Avenged Sevenfold udviste denne aften. Og så er det altså ikke nok at gemme sig bag en række store skærme, og en Iron Maiden inspireret stor astronaut, der mod slutningen af showet bliver hejst op i luften over trommesættet.

Også til Avenged Sevenfold fik vi et bredt udvalg af bandets bagkatalog, hvor “Hail To The King” og den forrygende kabaret hard rocker “A Little Piece Of Heaven” gjorde sit til, at Avenged Sevenfold kunne gå ud med, hvad der langt fra var en sejr i Royal Arena, men så i hvert fald en nogenlunde præstation rent musikalsk.

Ikke godt nok af en kommende stor headliner.

5-penta