Sidste aften med Metallica i Royal Arena bød på hele 4 numre fra undertegnedes absolutte Metallica favorit “Ride The Lightning”. Helt ærligt… Metallica ER bare forrygende! 

 

Først skulle Defecto dog prøve kræfter med Royal Arena.

Defecto

Defecto i Royal Arena. Foto: Jannie Ravn Madsen

Defecto i Royal Arena.
Foto: Jannie Ravn Madsen

Episk metal i en episk arena. Valget af Defecto som support til Metallica gav på papiret ganske god mening. Og udførelsen var også lang hen ad vejen som den skulle være.

Ført an af Nicklas Sonne fik Defecto nemlig sparket aftenen godt i gang, omend folk fortsat var på vej ind i arenaen da bandet spillede. Men sådan er vilkårne som supportband. Det lod dog ikke til at gå bandet på. For selv på en scene så stor som den Metallica har med i disse dage, formåede Defecto faktisk at fylde scenen imponerende flot ud ved gentagende gange at udnytte scenerummet til deres fordel.

Det var dejligt at høre bandet’s storslåede og pompøse metal i disse rammer. For selvom lyden ikke var på den skarpeste side, så er det altså i sådan én arena, at Defecto’s store armbevægelser for alvor kommer til sin ret.

Man kan så altid diskutere om Nicklas Sonne, som frontmand, ikke skulle have lagt endnu mere energi i at få publikum i sin hule hånd, med en større og til tider skarpere publikum’s interaktion.

Men hatten af for Defecto. Deres musik holder 100%! Selv i en arena så stor som denne!

7-penta

 

 
 

Metallica

Metallica i Royal Arena. Foto: Jannie Ravn Madsen

Metallica i Royal Arena.
Foto: Jannie Ravn Madsen

Metallica kom, bragede igennem, og sejrede ved den tredje og sidste energiudladning i den nye Royal Arena.

Se, jeg ved godt det efterhånden virker så kliché at give Metallica høje karakterer. Men der ER altså noget om snakken. Metallica ER kræftedme gode. Det er de altså! Særligt når de i “intime” rammer får lov til at brage igennem så højlydt, så tungt og så massivt, som de har leveret deres thrash metal i København i disse dage. Nej, de er ikke tekniske ekvilibrister og det har de aldrig været. Men sammenspillet er organisk og det gør det levende og giver Metallica et ærligt og elskværdigt udtryk, som ikke ret mange andre metalbands kan præstere. Det er én af de faktorer der gør Metallica til det de er. Og de ér altså i en liga for sig selv!

Det sidste show i Royal Arena bød på et regulært nålestød for old school Metallica fanen. Hele 4 sange fra min personlige favorit “Ride The Lightning” blev leveret, sammen med en monster tung udgave af Reload baskeren “Memory Remains”, der med et regulært helvedes groove sendte os alle til tælling i gulvet.

Midtvejs i sættet skete det jeg kun havde turde drømme om. Endelig spillede Metallica den instrumentale “Call Of The Ktulu” igen. Det nummer er en majestætisk rejse ind i metallens ypperste sangskrivning. Fra starten gik med James smukke fingerspil, til at gå direkte over i et metallisk drømmescenarie hvor storslåede riffs, opbygget på samme måde som var det et stykke klassisk musik, var der dømt gåsehud fra første anslag overalt på kroppen. Imponerende simpelthen. Det samme var “Creeping Death,” “For Whom The Bell Tolls” og “Fade To Black”. Alle fra Ride The Lightning.

Det var godt endelig at opleve Metallica indendørs igen. Her mener jeg deres musik kommer bedst til sin

Metallica i Royal Arena Foto: Jannie Ravn Madsen

Metallica i Royal Arena
Foto: Jannie Ravn Madsen

ret. Langt federe end at stå på en græsmark sammen med 50.000 andre til en open air koncert. Intimitet er nøgleordet her. Det klæder medlemmerne at være mere i øjenhøjde med sit publikum.

Hvad vi dog godt kunne have været foruden var Kirks “midtvejs larm,” som jeg ynder at kalde det. Hele to gange endte det ud i ligegyldigheder. En solo var det i hvert fald ikke. Men okay. De gamle drenge skulle vel lige have en tår vand og en puster inden de kunne fortsætte.

Men set bort fra denne lille detalje fik Metallica rundet deres uge i Danmark af på fornemmeste vis. Rendyrket heavy metal fra genrens ypperste! Og så må dørene til Royal Arena så sandelig også siges at være sparket ordenligt ind! Vi ses til D-A-D og Dizzy i næste uge!

9-penta