Converge-1024x683Tænk engang! Nu skal vi snart til det igen! Om 4 dage er Copenhell for 7. gang over os! På Blastbeast glæder vi os også til braget på Amager. Og traditionen tro varmer vi naturligvis også op med en håndfuld af de navne, som vi her på bloggen klart vil anbefale jer at se, på årets festival! 

I første omgang er det Alexander “Aleg-One” Kolby der kaster om sig med gode råd og anbefalinger til jer der elsker jeres core og doom på Copenhell!

Beartooth

Først og fremmest skal der gives et skud ud en af de mest rendyrkede ”core”-booking festivalen længe har lavet! Vi er oppe i samme liga, som da der blev eksperimenteret med navne som A Day To Remember og Asking Alexandria sidste år, dog uden med den allerede etablerede succes på forhånd. I front for og mastermind bag Beartooth finder vi Caleb Shomo, der tidligere har været frontmand for Attack Attack!, er band der i dén grad har delt vandene på kryds og tværs. Dog er Beartooth langt mere melodisk, syng-med venligt og har langt mere kant. Beartooth har for nylig udgivet pladen ”Aggressive”, opfølger til debuten ”Disgusting”, og vi kan godt love for, at Caleb Shomo i dén grad vil appellere til et bredere publikum denne gang – uden at gå på kompromis med stil, levering og kvalitet! Det bliver smertelige tekster om de svære teenageår, tunge breakdowns og en masse hop og mosh! Fuck hvor jeg glæder mig!

Du skal se dem hvis: Du ikke er bange for at lytte til lidt ”core” engang i mellem… Beartooth er det sidste nye skrig på hardcore/metalcore-scenen, og hvis de kan holde tempoet som de gør nu, så går der ikke længe før de er blandt genrens aller vigtigste navne.

Beartooth spiller fredag kl 15:45 på Pandæmonium.

 

Converge

Surprise, surprise, vi bliver i core-genren lidt endnu! Denne gang er det legenderne, stilskaberne og altid berygtede CONVERGE der gæster Copenhell for aller første gang! Converge er et af mine absolutte yndlingsbands som jeg endnu ikke har fået set live endnu, hvilket egentlig blot er resultatet af dårlig planlægning og en smule dumhed fra min side af… Men nu får jeg endelig chancen! Uden Converge ville kaotisk hardcore nok ikke se ud som den gør i dag, og navne som The Psyke Project, The Dillinger Escape Plan og Copenhell-aktuelle Norma Jean havde nok lydt meget anderledes. Converge er frontløbere og stilskaberne bag den såkaldte ”mathcore” hvor tidssignaturer står på nakken af hinanden og tempo og vildskab er en af hovedingredienserne. På de senere år er Converge begyndt at lyde meget mere metallisk i deres stil, og specielt de to seneste plader ”Axe to Fall” og ”All We Love We Leave Behind” vil være et godt sted at starte, hvis alt dette lyder interessant for dig, da der i højere grad her bliver eksperimenteret med melodi, tempo og tunge riffs. Og når de to plader så har fundet sit indpas, så kan du med rette tage den remixet og remasterede ”You Fail Me” der netop er udkommet. Satme hårde sager! Converge bliver smæk for skillinger, og hvis du er bange for at få et blåt mærke eller to, så er pitten nok ikke stedet du skal befinde dig.

Du skal se dem hvis: Du ikke kan få din hardcore kaotisk nok! Converge er et af hardcore-genrens mest berygtede og stilskabende bands derude, så snyd ikke dig selv for at opleve dem på Copenhell, der har været så elskværdige at smide dem på den intime Pandæmonium-scene til trods for, at de nok sagtens ville kunne spille en større scene. Det bliver intenst!

Converge spiller torsdag kl 20:30 på Pandæmonium.

 

Norma Jean

Oooooog vi tager lige det tredje og sidste core-navn i denne artikel! Som nævnt tidligere, så er Norma Jean absolut en bastard af alt det som Converge har skabt, og mere atmosfæriske bands som fx Deftones. På papir er Norma Jean ellers ikke et navn, som man som indædt metalfan vil kunne lide: de har ingen originale medlemmer tilbage i bandet (fy!), de spiller ”core” (fy fy!) og de er kristne (FY FY!!). Men bliver du ikke skræmt væk af navne som Parkway Drive og førnævnte Deftones, skal du heller ikke skræmmes væk her! Norma Jean kan nemlig noget når det kommer til at være både kaotisk og beskidt samt storladen og melodisk. De rensungne omkvæd (fra Cory Brendan’s sublime vokal!) går rent ind, og de tunge breakdowns går lige i mellemgulvet. Norma Jean er et band der gennem sin levetid har leget meget med stilarter og forskellige udtryk. I starten da bandet var frontet af Josh Scogin (fra The Chariot og ’68) var det kaotiske element altoverskyggende og som pladerne er udkommet er bandet også blevet mere legesyge, atmosfæriske og udforskende i deres lydbillede. Seneste udgivelse ”Wrongdoers” endte endda på undertegnedes førsteplads over albums det år. Så behøves jeg sige, at jeg glæder mig?

Du skal se dem hvis: Du med et åbent sind kan finde glæden ved skæve taktarter, melodiske indslag, store omkvæd og tunge breakdowns. Norma Jean er videreudviklingen af et band som Converge, så det er med rette af de indtager scenen lige før deres forbilleder.

Norma Jean spiller torsdag kl 17:30 på Pandæmonium.

 

With The Dead

Fra det hurtige og kaotiske til det langsomme og mediterende. With The Dead spiller doom metal. Tung tung tung og larmende doom! Stilmæssige er With The Dead sådan cirkus 50% Electric Wizard og 50% spark i løgene. I front for bandet finder vi legendariske Lee Dorian. Hvis navnet ikke lige ringer en klokke, så gør hans legendariske Doom/stoner band Cathedral nok! Resten af bandet er også værd at nævne! På bas finder vi Tim Bagshaw der i 10 år spillede sammen med Electric Wizard og også har gjort sin gang i Ramesses, på guitar Leo Smee fra The Oath og ligeledes Cathedral samt Alex Thomas på trommer der tidligere har tæsket tønder for Bolt Thrower. Ordet ”supergruppe” bliver kastet om sig meget disse dage, men supergruppe er det fanme! With The Dead har en enkelt udgivelse bag sig, den selvbetitlede debut fra 2015 der er 41 minutters ulækkert fuzz-befængt doom med hænderne helt nede i det sorteste mudder!

Du skal se dem hvis: Du kan lige tung, tilrøget, høj, fuzzet og smadret doom metal! With The Dead er et band bestående af nogle af de største sværvægtere inden for genren, så snyd ikke dig selv for denne dommedagsfremkaldende debutkoncert på dansk jord! Light up!

With The Dead spiller torsdag kl 00:15 på Pandæmonium

 

Black Sabbath

Jeg behøves ikke skrive hvorfor. Det er Black fucking Sabbath. De opfandt metal. De er på afskedstour. Mød op, giv din respekt og nyd klassikerne! Vi krydser fingre for, at Ozzy er på sit mindst pinlige og at stemmen holder hele koncerten igennem! Men gør de det lige så godt, som da de spillede i Forum tilbage i 2013, så bliver denne koncert legendarisk!

Du skal se dem hvis: Du blot har en smule respekt for metallens historie.

Black Sabbath spiller lørdag kl 23:00 på Helviti.